IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефон "112" ще приема сигнали и за нарушения в горите

Обажданията ще се преразпределят от специално създаден център към агенцията по горите

12:12 | 07.04.15 г.
Телефон "112" ще приема сигнали и за нарушения в горите

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) ще създаде център към спешния телефон "112", който ще приема сигналите, свързани с нарушения в горските територии. Това съобщи директорът на ИАГ в Кюстендил Тони Кръстев, предаде БТА.

„Постигнали сме споразумение с ръководството на дирекцията на спешния телефон. В момента сигналите, които постъпват там, много трудно се проверяват“, каза Кръстев.

Той уточни, че в центъра към ИАГ ще работят специално обучени служители.

"По този начин всички сигнали, които постъпват, ще бъдат препредавани при нас и от нас ще бъдат изпращани за проверка по най-бързия начин към регионалните дирекции по горите, горските стопанства, общинските горски структури и кооперациите. Това ще даде много по-бърза реакция на всички. Идеята е да предотвратим нарушенията", каза Тони Кръстев.

Той посочи, че ИАГ не разполага с неограничен ресурс, а над две трети от постъпващите сигнали за нарушения в момента се оказват неверни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още