IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Законът за защита на конкуренцията отново е на дневен ред в парламента

Промените засягат работата на търговските вериги, но президентът наложи вето

10:10 | 29.04.15 г.
Законът за защита на конкуренцията отново е на дневен ред в парламента

Депутатите пак подхващат промените в Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), които бяха прокарани от БСП и ДПС в миналия парламент, но след това президентът наложи вето върху тях, а Народното събрание се разпусна. Промените засягат работата на търговските вериги.

Според държавния глава промените в ЗЗК, чрез които се променя Законът за храните, са минали без оценка на въздействието им върху потребителите и няма яснота дали ще предизвикат поскъпване на хранителните стоки.

Румен Гечев от БСП обаче днес в началото на заседанието призова отново да бъде разгледан законът, защото "се влачи от миналия парламент".

"Той беше приет с голямо мнозинство, но под натиска на определени търговски вериги и с известни стимули беше върнат от президента, а пък после парламентът се разпусна", припомни социалистът.

Според Гечев българските фирми се задъхват и не бива да се допуска търговските вериги да унижават родните производители.

По негово искане народните представители решиха, че работата им в четвъртък ще започне със закона, станал известен като закона за търговските вериги.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още