IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провежда се специализирана полицейска операция за контрабандни горива

До сега са заловени над 100 тона горива без документи, съобщи премиерът Бойко Борисов

12:57 | 15.08.15 г. 15
Провежда се специализирана полицейска операция за контрабандни горива

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до сега са заловени над 100 тона горива без документи. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването във Варна, съобщава агенция Фокус.

Борисов посочи, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като бюджетът губи милиони.

Десет мобилни екипа извършват проверки във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. Следи се дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.

До месец ще започне да функционира и бреговият център за управление на корабния трафик по река Дунав, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който също присъства на церемонията по откриването на центъра за управление на корабоплаването във Варна.

Така сички водни граници на България от поречието на българския участък на река Дунав и цялото Черноморско крайбрежие от Дуранкулак до Резово ще могат да се наблюдават от компетентните институции - Брегова охрана, БОП, МВР и други, за предотвратяване на контрабандата по вода.

Българската акватория на Черно море е изцяло обхваната от бреговите центрове и контрабандата на горива ще бъде прекратена, каза още Московски.

Изграждането на бреговия център във Варна е част от дейностите по проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3”. Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г., по приоритетна ос 4 „Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешните водни пътища”.

Общата стойност на проекта е близо 40 млн. лева, а изграждането на двата брегови центъра във Варна и Бургас възлиза на почти 4 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 26 rate down comment 0
melon
преди 8 години
Пък, ако се захване и с Лукойл, както румънците правят, ми става фаворит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 8
prectical
преди 8 години
Браво на Бойко. Много плюех по него и хората му, но ако се пребори с цялата тая контрабанда на БСП, ДПС и ДС ще спечели много симпатизанти. Трябва твърда ръка срещу тия комунистически мишки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
Бойко не обича конкуренцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
vitos
преди 8 години
"Така сички водни граници" или Всички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 2
pecan
преди 8 години
В този ред на мисли би ли обяснил премиера защо цената на горивата в Лукойл България са с 25 евроцента по високи от тези в Австрия . Кой прибира разликата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още