IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отказва да обслужва МиГ-овете, ако сключим договор за ремонт с Полша

Полша няма лиценз и актуална техническа документация за ремонт на двигателите на изтребителите, според Москва

12:50 | 16.10.15 г. 12
<p>
	МиГ 29. Снимка:&nbsp;<em>РСК МиГ</em></p>

МиГ 29. Снимка: РСК МиГ

Ако България подпише договор за ремонт на изтребители МиГ 29 с Полша, руската държавна компания РСК МиГ няма да продължи да обслужва тези самолети. Това съобщи ръководителят на компанията Сергей Коротков, цитиран от пресслужбата на компанията. 

Той припомня, че правителството на България е дало мандат на военния министър да подпише договора за ремонт на двигателите РД-33 с Полша.

„В този случай за нас не остава друг изход, освен да откажем последващата и поддържащата техническа експлоатация на самолетите МиГ 29 на военновъздушните сили на България“, казва Коротков.

Той отбелязва още, че Полша няма лиценз и актуална техническа документация за ремонт на двигателите на МиГ-овете.

Според него решението на България да сключи договор с Полша е политическо обосновано. Руската компания е предложила икономически изгодна оферта, а ценовите предложения са „фактически идентични“.

Коротков предупреждава, че ремонтът на двигателите на самолетите в Полша поставя под въпрос сигурността на пилотите, както и дългосрочната употреба на машините. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 5
vlado64
преди 8 години
Па ходи при руснаците като толкова ги обичаш .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
comet
преди 8 години
И правилно, каквото си дробим такова ще сърбаме.Откакто руснаците се намесиха активно в Сирия, за да се информирам започнах да чета и руска преса (не бях го правил в последните 15 години), но от немай къде, дразни ме тенденциозното изкривяване в западната преса и се улавям че все повече чета руска, пиша го за информация, защото предполагам не съм само аз така и ще става тенденция.Та по повод убития на границата ни незаконно влязъл емигрант, в руската преса го отразяват това както си е и в нашата, но интересното за мен са коментарите на руснаците. А те НЕ СА че руснаците са готови този път (отново) да ни помогнат при нужда (заради каквото политиците ни надробиха в последните 20 години), и мисля че руснаците са си прави да не ни съжаляват. Освободиха ни от турците (третата българска държава), а ние в последните години не само че заложихме на НАТО, но и размотахме руснаците с какво ли не (спомнете си, гадно ми е дори да изреждам), че и срещу сърбите се обърнахме (когато НАТО ги нападна).А сега кажете кой ще иска да е съюзник на такива (про-тиква и про-плювковци), че и да им помага при нужда?! И когато започнем да страдаме (защото това е само началото), нека не обвиняваме друг, а само себе си! И тоя път ще е по-жестоко от по турско, защото жестоката болката която НАТО (новите ни приятели) са причинили по родните места на тези емигранти, по законите на Природата ще дойде в Европа (а ние сме крайпътната гара че и крайна спирка за много от тях)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още