IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима депутати от ДПС ще последват Лютви Местан и ще бъдат независими

Дали да създам своя формация или не зависи от дебата с избирателите, коментира бившият председател на партията

16:01 | 26.12.15 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Трима депутати от ДПС ще последват Лютви Местан и ще бъдат независими

Трима депутати напускат групата на ДПС в парламента и заедно с доскорошния си лидер Лютви Местан ще бъдат независими депутати, пише Dnes.bg.

Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов. Новината съобщи самият Хафъзов в Момчилград, предава БНР.

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Местан направи коментара си в Момчилград, където пристигна от Могиляне. Там сваленият лидер на ДПС участва във възпоменателен митинг, като се размина със свои съпартийци.

Както Dnes.bg писа, в Могиляне и в Момчилград Местан бе придружаван от турския посланик в България Сюлейман Гьокче и консула на Турция в Пловдив Алпер Акташ.

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в Турското посолство, след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста.

”Бях за много кратко време. Причините ще ги коментираме друг път. Сега само ще кажа, че изконно право на всеки български политик е да осигури собствената си сигурност”, каза Местан, цитиран от вестник ”24 часа”.

Местан обясни и че не е искал подкрепа в посолството.

”Имах няколко часа да организирам сигурността си” , каза той. Запитан от кого се чувства застрашен, Местан отговори, че е рано даде отговор на този въпрос, съобщи агенция ”Фокус”.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
Hahoto
преди 8 години
Още ще паднат маските по случая. Явно с помощта на турската държава се е готвел преврат в ДПС с цел партията да бъде близък до Турция сателит. Това обаче е заплашило икономическите и политическите интереси на обръчите на Доган и реакцията не закъсня. Сега нашата Южна съседка ще налее не малко пари в нов проект "Местан" и ще се опита да промени статутквото.Кого обаче ще послушат българските турци, ще е въпрос на "аргументи" и от двата лагера. Първият опит да се разцепи ДПС не сполучи, по време на Иван Костовото теменужено време. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
contra2
преди 8 години
Момееент! Какви са условията да бъдеш независим депутат? Както са я подкарали, всеки започна да се обявява за независим! А ние какво сме - зависими ли?Безобразие - на ламята започнаха да й растат по 4-5 глави????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още