IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще предостави хуманитарна помощ за мигрантите в Македония

Осигурени са минерална вода и хранителни продукти

17:03 | 23.03.16 г. 1
България ще предостави хуманитарна помощ за мигрантите в Македония

България ще прати утре хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите, намиращи се в транзитния център Табановце край Куманово в Македония. 

Със съдействието на Българския червен кръст (БЧК) и на български фирми-производители са осигурени минерална вода и хранителни продукти, съобщи пресцентърът на МС.

Предоставяната помощ е съгласувана в телефонния разговор на премиера Бойко Борисов и президента Георге Иванов миналата седмица, когато са договорени и съвместни мерки за повишаване контрола по българо-македонската граница и пресичане на нелегалните канали за трафик на мигранти.

Към момента в транзитния център в Табановце са блокирани около 1500 жени, деца и мъже.

В съобщението се припомня, че страната ни вече изпрати на 12 март за бежанците край Идомени в Гърция палатки, легла, одеяла и отоплителни материали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
Mike Florida
преди 8 години
Хуманитарна помощ за ровещите пенсионери по кошовете в България, няма ли?Не знам Македония да граничи със Сирия! Ако си тръгнал за по-добър живот, но ти кажат, че не те искат, връщаш се или оставаш в калата! Тези хора са били осигурени в Турция! Сега са жертви, защото не могат да са "западноевропейци"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още