IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турска компания ще строи завод за автомобилни части край Димитровград

Наетите работници ще бъдат около 350 души

14:27 | 09.06.16 г.
Турска компания ще строи завод за автомобилни части край Димитровград

Турската компания "Са-ба" ще строи завод край Димитровград. Теренът от около 30 декара, върху който ще бъде разположено предприятието, вече е купен. 

Това съобщиха на съвместна пресконфренеция в Димитровград кметът на общината Иво Димов, изпълнителният директор на "Са-ба" Серджан Куруолу и единият от собствениците на компанията - Махмут Озлу, предаде БТА.

Изграждането на завода ще започне през септември тази година и се очаква да отвори врати през юни 2017 г. В него ще се произвеждат автомобилни аксесоари - фарове, стопове, мигачи, за водещи европейски компании. Наетите работници ще бъдат около 350 души.

Иво Димов посочи, че заводът ще бъде високотехнологичен и няма да има аналог в Южна България.

Нашите намерения са инвестицията да бъде не по-малко от 5 млн. евро, каза Серджан Куруолу. По думите му застроената площ ще бъде 20 хил. квадратни метра.

Той допълни, че заводът ще бъде „зелена фабрика“ и ще отразява политиката на компанията за опазването на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още