IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Константинов: Служебните кабинети в България са успешни

Според Николай Василев кабинетът „Герджиков“ може да излъчи нов български еврокомисар

10:16 | 25.01.17 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Служебните кабинети в България са успешни, защото “нямат време да се олеят”. Това каза по Нова телевизия анализаторът проф. Михаил Константинов.

Вчера президентът Румен Радев назначи със свой указ проф. Огнян Герджиков за служебен премиер и насрочи изборите на 26 март.

Проф. Константинов отбеляза, че кабинетът „Герджиков” е петото служебно правителство, назначено от петия демократично избран президент на страната. Самият проф. Герджиков пък бил най-възрастният премиер в новата история на България.

Според него кабинетът на Герджиков ще бъде успешен, а изборите организирани перфектно.

Има всички условия това да е успешен служебен кабинет, изборите да бъдат организирани честно, така че хората да имат доверие в резултата, каза още Константинов.

Герджиков е достоен, балансиран, почтен човек, перфекционист в работата си”. Така бившият вицепремиер и министър Николай Василев определи служебният министър-председател, назначен от президента Радев. Познат е и за западните партньори на България.

Проф. Герджиков има шанс да бъде обединител и да остане с добро име след работата си като служебен премиер, смята Василев.

Според Василев държавният глава сам е решил кой да застане начело на кабинета.

Той коментира номинацията на Кирил Ананиев за финансов министър, като каза, че е доказан професионалист „бюджетар“ и най-голямата му задача ще бъде да остави бюджета на голям излишък.

От своя страна проф. Константинов подчерта, че служебните министри не трябва да извършват резки действия по ресорите си, защото“полза от рязко завъртане на волана няма“.

Според Николай Василев служебното правителство може да направи няколко ключови неща – да излъчи нов български еврокомисар, да съкрати бързо администрацията, да даде пример с въвеждане на прозрачни обществени поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Какъв е успехът на "Служебното правителство"?Ако такова правителство е с успех, то не е необходимо друго, което да се проваля.В обстановка на наличната държавна грешка да се прилага грешно управление на парична система всяко Служебно правителство е с подсигуряван провал, защото министрите колкото по-добре работят да постигнат икономически растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи възниква и щетите са по-болезнени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още