IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой кой е в кабинета “Борисов 3”

Подробности от биографиите на бъдещите министри на България

14:00 | 03.05.17 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group



Министър на финансите: Владислав Иванов Горанов

Роден е на 30 април 1977 г. в Плевен.

Завършил е счетоводство и контрол в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов.

Работил е в Министерство на земеделието и горите.

От 2001 до 2009 г. е началник отдел "Социални разходи" в Министерство на финансите. В първия кабинет на Бойко Борисов заема поста заместник-министър на финансите, а във втория е финансов министър.

Министър на вътрешните работи: Валентин Иванов Радев

Роден е на 6 февруари 1958 година в град Елин Пелин.

Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества.

Магистър е по икономика от УНСС. От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната. Бил е хоноруван преподавател в УНСС и Нов български университет. Председател е на Сдружението на специалистите по боеприпасите в България.

През 1989 година е обявен за почетен реализатор, а през 1993 година – за млад изобретател. Удостояван е с награден знак "За вярна служба под знамената – трета степен и с лично оръжие от министъра на отбраната.

Бивш зам.-министър на отбраната, депутат от ГЕРБ.

Министър на регионалното развитие и благоустройството: Николай Нанков Нанков

Роден е на 19 декември 1983 г. в Севлиево.

Има магистърска степен по специалността „Регионално развитие и управление“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Николай Нанков е народен представител в 43-ото Народно събрание.

Бил е заместник-министър на регионалното развитие в периода 2011-2013 г.

Областен управител на Ловеч е през 2009-2011 г.

Министър на труда и социалната политика: Бисер Христов Петков

Роден на 6.09.1963 г. в град Монтана.

Завършил "Икономика и организация на вътрешната търговия" във ВИИ "Карл Маркс" - гр. София. Специализирал е икономика в Австрия и Англия.

Работил е като асистент, старши асистент и главен асистент във ВИИ "Карл Маркс", а по-късно и главен асистент в УНСС.

Бил е председател на Държавна агенция за осигурителен надзор при МС и заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор".

Директор на Националния осигурителен институт.

Министър на правосъдието: Цецка Цачева Данговска

Родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана

Завършила е право в Софийския университет "Св. св. Климент Охридски". До 1991 г. работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.

От 1992 г. работи като адвокат в Плевенската адвокатска колегия.

Цачева е първата жена председател на българския парламент. Тя е избрана за председател на 41-то Народно събрание (14 юли 2009 до 14 март 2013) и 43-то Народно събрание .

На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за президент заедно с Пламен Манушев. Двойката бе издигната от ПП ГЕРБ, класира се на балотажа, но загуби от сегашния президент Румен Радев.

Министър на образованието и науката: Красимир Георгиев Вълчев

От септември 2009 г. е Главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката;

От 2002 г. е работил в Министерството на финансите, като в по-голямата част от времето е бил ангажиран с работа по изготвянето и изпълнението на държавния бюджет в частта му за образование;

Като главен секретар на МОМН и експерт в МФ, той е участвал дейностите по регламентиране на делегираните бюджети, изготвяне на разходните стандарти, разпределение на средствата в системата, изготвяне на нормативни актове и др.

През последните си месеци в министерството Красимир Вълчев, който е смятан за близък и до бившите просветни министри в различни правителства - Даниел Вълчев и Меглена Кунева, беше пряко ангажиран с новата оперативна програма за образование и наука.

Министър на здравеопазването: Николай Кирилов Петров

Роден на 29 август 1959 година в гр, Средец.

Завършва медицина във ВМИ Варна през 1985 г. Специализирал е във Франция, Швейцария и САЩ. В периода 1989 – 1991 г. работи като клиничен ординатор; началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във Военна болница, Бургас. От 1992 г. до 2004 г. е старши и главен асистент във ВМА.

През 2002 г. завършва курс по "Реанимация и интензивна медицина при медицинското осигуряване на международни военни мисии на НАТО“, Франция. Две години по-късно придобива диплома по "Международно право на военните конфликти“.

В периода 1989 – 1991 г. работи като клиничен ординатор; началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във Военна болница, Бургас (1991 – 1992 г.); ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София (1992 – 2004 г.).

Защитава степен „Магистър“ по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ в МУ, София (2007 г.) и специалност по „Спешна медицина“ в МУ, София (2008 г.).

От 3 юни 2014 г. е началник на Военномедицинска академия. От 2009 година насам е и президент на дружеството на анестезиолозите в България.

През май 2014 г. е вицепрезидент на WorldSIVA (Световната асоциация по  интравенозна анестезия).

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Лиляна Павлова

Родена на 6 декември 1977 г. в София.

Завършва УНСС със степен бакалавър по "Международни икономически отношения" и Варненския свободен университет със степен магистър по "Публична администрация и европейска интеграция". Защитава докторска степен по икономика, специализира право в Института за следдипломна квалификация към УНСС през 2002 г.

Започва кариерата си през 1997 г. като финансов мениджър към програма ФАР. Била е офис-мениджър към програма ФАР и експерт по международни проекти към Института за следдипломна квалификация при УНСС.

От 1999 до 2002 г. е експерт в Координационното звено по програма ИСПА, работила е и като експерт в дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите. До 2009 г. е началник отдел в дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите.

От 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След избирането на Росен Плевнелиев за президент тя става регионален министър в "Борисов"1. Такава е и във второто правителство на Бойко Борисов.

Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
superexpert
преди 6 години
КОЙ Министър продаде Булгартабак на Пеевски?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
superexpert
преди 6 години
КОЙ е премиер Борисов или Пеевски? Кабинетът е реден в х-л Берлин,ЧЕСТИТО .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още