IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 43 хил. проверки са проведени в горите за два месеца

Най-честите нарушения продължават да са свързани с незаконен добив на дървесина без документи

17:37 | 01.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 43 хил. проверки са проведени в горите за два месеца през юни и юли, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите.

През юли проверките са били над 22 хил. От тях над 12 хил. са от мобилни групи и горски стражари от шестте държавни предприятия, а над 10 хил. – от горските инспектори по контрол и охрана на 16-те регионални дирекции на Изпълнителната агенция по горите.

1402 куб. м дървесина са задържани от контролните органи, както и 476 куб. м дърва за огрев. Без документи за превоз на дървесина са били 26 моторни превозни средства и 19 каруци. Задържани са коне и са конфискувани инструменти за дърводобив.

521 са съставените актове за нарушения по Закона за  горите и четири по Закона за лова и опазването на дивеча. 345 са  актовете за нарушения срещу заловени извършители и 253 – срещу неизвестни.

Най-честите нарушения продължават да са свързани с незаконен добив на дървесина без изискваните документи, липса на GPS система за проследяване, липса на записи за разчитане на регистрационните номера на товарните транспортни средства, влизащи в обектите, и липса на камери за видеонаблюдение на всички входове и изходи в регистрирани обекти по складиране, преработка и експедиция на дървесина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още