IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявките на властта за новия политически сезон

Борба с корупцията и бедността, повишаване на доходите, работещо е-правителство, националните интереси над политическите сметки, обещаха политическите лидери

11:46 | 01.09.17 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Според него управлението действа на принципа проба-грешка, а програмата за управление представлява списък с добри намерения на министрите.

Карадайъ каза, че псевдоскандали като "Белене" и "Цанков камък" целят да отклонят вниманието от НДК и "Калиакра". "Става все по-ясно, че проблемите на управляващите се умножават, а решенията – отдалечават", обобщи той.

Карадайъ също засегна темата за предстоящото председателство на България на ЕС.
"Длъжни сме да докажем, че сме достойни за място в центъра на европейската политика", настоя той и поиска високи цели за Европа при гарантиране на националния интерес.

Според ДПС "връщането на нормалността в страната е абсолютно условие за успех".

По думите на Карадайъ успешното решаване на важните въпроси изисква управлението на страната да стъпи на обща ценностна база с евроатлантическата ориентация.

Политическата класа явно е помъдряла в последните години, смята лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който очерта приоритетите на Патриотите за есенната сесия на Народното събрание.

Според него ГЕРБ се вслушва в идеите на малкия си коалиционен партньор, а пък опозицията на моменти е била много отговорна. „Явно е дошло времето на градивното действие в политиката, да се вършат нещата, които водят до реален резултат“, коментира националистът.

Той се похвали, че откакто Патриотите са във властта, и техни предложения стават факт, което е добре за страната. Едно от тях беше изграждането на оградата на границата ни с Турция.

България е малка страна и проблемите й могат да се решат само за няколко месеца, смята Пламен Христов от "Воля". Според него обаче нежеланието на управляващите да се справят с корупцията е основната причина страната да няма развитие.

"Мизерията трайно се е с настанила в България и тази есен хиляди българи ще дойдат в София заради сериозните различия в развитието на отделните региони, крайно време е да подтиснете партийното си его и да мислите за проблемите на хората", обърна се той към мнозинството в парламента.

Христов каза, че "Воля" е единствената партия в НС, която не е участвала във властта и заради това има ясен поглед върху проблемите.

"Заради това е добре да ни слушате по-често", призова той и поиска от народните избраници да посветят есенната сесия на две неща – покачване на стандарта на живот и намаляване на корупцията.

"В България в изобилие са корупцията и лобистките схеми и докато не изкореним това зло нищо няма да стане, предстоящото европредседателство е важно, но то не може да е параван, за да се крие зад него липсата на воля за подобряване на живота на хората", обобщи Христов.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 години
на тая статия само дата е нова !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
sdar
преди 6 години
Да не е станала някаква грешка? Тези неща ги обещаваха вече и то няколко пъти, едва ли пак ще ги обещават наново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още