IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 1 година почва строежът на участъка на Околовръстното от "Младост" до "Тракия"

Рехабилитиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на Софийския околовръстен път между с. Казичене и Ботевградско шосе

17:44 | 16.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

До края на 2018 г. трябва да започне реалното строителство на отсечката от ж.к. "Младост" до автомагистрала "Тракия", съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път, в която участваха и регионалният министър Николай Нанков, премиерът Бойко Борисов и шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Дончо Атанасов.

Фандъкова обясни, че проектирането е приключило, подготвят се процедурите за избор на изпълнител от страна на АПИ. "Очаквам и се надявам до края на следващата година да започне реалното строителство“, допълни тя. По думите й това е много важен участък, тъй като там стават "тапи", пише Dnes.bg.

"Вече сме на финала и на проекта за най-тежкия участък от "Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“. Там има тунелно преминаване, естакади, много отчуждения, но също работим непрекъснато“, каза още кметът.

"Имаме и още една задача за реконструкцията на моста на южната дъга при кв. "Бояна“, каза Фандъкова. "С АПИ се разбрахме, че Столична община ще го поеме, а АПИ ще поеме подлеза на Казичене".

Напълно рехабилитиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на Софийския околовръстен път между с. Казичене и Ботевградско шосе, информира Николай Нанков, цитиран от БТА. Между асфалтовите пластове са положени 93 000 кв. м геомрежа, която е най-съвременната и иновативна технология.

При рехабилитацията на трасето са положени почти 37 хил. т асфалтобетон, монтирани са почти 9 км мантинели и е положена маркировка. Участъкът е обезопасен с камера. Предвижда се поставянето на още една в близост до Ботевградското шосе.

От понеделник започва ремонтът и на платното от с. Казичене към магистрала "Тракия". След това, за да се завърши източната дъга на околовръстния път, ще се ремонтира и платното за насрещно движение от АМ "Тракия" към с. Казичене. Очаква се ремонтът на участъка да приключи през тази година. В противен случай той ще бъде довършен през пролетта на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още