IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтича срокът за деклариране на получените дарения за изборите

Това ще бъде най-скъпият и най-сложният вот досега в България

14:37 | 26.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес изтича крайният срок, в който участниците в изборите трябва да декларират пред Сметната палата даренията, получени по време на кампанията. Досега са обявени близо 1,2 млн. лв., а непаричните дарения са за почти 25 хиляди лева. Това ще бъде най-скъпият и най-сложният вот досега в България, съобщава БНТ. Стойността му се изчислява на повече от 70 млн. лв.

Днес е и денят за размисъл. На този местен вот кандидатите и искащите да станат кметове на общини наброяват близо 1200 души, а тези, които искат да бъдат общински съветници, са близо 29 хил. 

Право на глас имат около 6,5 млн. души с постоянен адрес в конкретната община, като може да се гласува и с настоящ, но само при условие, че той е заявен преди 26 април тази година.

От репортажа на БНТ става ясно още, че в страната ни има 397 кметства, в които кандидатът за кмет е само един, и въпреки това избори ще има и там, като навсякъде във всички избирателни комисии, изборният ден ще започне в 7 сутринта и ще завърши в 20 часа вечерта. Може да бъде удължен с 1 час в случай, че има опашки и има някакво забавяне, като е важно всички да знаят, че в тъмната стая могат да влязат и да отбележат избора си с хикс или с отметка, но задължително със син химикал.

И тази година има опция "не подкрепям никого".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още