IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ ЕСКО изгражда мащабна покривна фотоволтаична система в България

Централата с инсталирана мощност 750 kWp ще покрива нуждите на „Трейс Ипома“ АД

14:24 | 22.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЧЕЗ ЕСКО</em></p>

Снимка: ЧЕЗ ЕСКО

„ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД, в сътрудничество с „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, обсъди и установи нуждите на фирма „Трейс Ипома“ АД във връзка с изграждане и въвеждане в експлоатация на фотоволтаична централа за собствено потребление.

В резултат на преговорите „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД сключи договор с „Трейс Ипома“ АД за цялостното изпълнение на проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на фотоволтаична централа за собствено потребление, монтирана на покрив на съществуваща сграда на „Трейс Ипома“ АД в гр. София. Строително монтажните дейности по изграждането приключиха и до края на месеца фотоволтаичната система ще бъде пусната в действие. След въвеждане на системата в експлоатация компанията ще оптимизира потреблението на електроенергия с около 900 MWh на година, намалявайки съществено енергийните си разходи.

„Трейс Ипома“ АД е сред водещите производители на твърди опаковки и опаковъчни решения в Югоизточна Европа с приложение на продукцията в сектори като хранително-вкусова промишленост, строителство, селско стопанство, медицина, автомобилостроене и др. Компанията, която е клиент на ЧЕЗ Трейд България на свободен пазар, разшири сътрудничеството си с ЧЕЗ Груп като възложи цялостното изпълнение на енергийно-ефективния проект на ЧЕЗ ЕСКО България.

ЧЕЗ ЕСКО България се утвърждава успешно на българския пазар и успя да натрупа портфолио от 55 проекта, част от които в процес на реализация. Компанията предлага индивидуални решения до ключ в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи. Внимателният подбор на партньорите и професионалният избор на оборудване гарантират както незабавно намаляване на разходите за електроенергия на клиентите на ЧЕЗ ЕСКО, така и устойчиви положителни резултати по отношение на енергийната ефективност.

В сътрудничество с другите компании в групата на ЧЕЗ в България, ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро, ЧЕЗ ЕСКО България реализира общо 21 проекта за изграждане на фотоволтаични централи с обща мощност 3.4 МWp - от тях 2,5 МWp са вече в експлоатация.

Информация за услугите и реализираните от компанията проекти е публикувана на сайта на дружеството www.cez-esco.bg.

Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и политика виж още

Коментари

Финанси виж още