IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петков освободи заместник-министъра на отбраната Ралица Симеонова

Десислава Бонева е назначена за заместник-министър на иновациите и растежа

16:06 | 04.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков освободи от длъжност заместник-министър на отбраната Ралица Симеонова. Припомняме, че на 2 март тя обяви чрез пост във Facebook, че подава оставка.

„Радвам се, че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, написа Симеонова ден, след като Стефан Янев бе сменен на поста министър на отбраната от Драгомир Заков. 

С друга заповед на Кирил Петков от днес за заместник-министър на иновациите и растежа е назначена Десислава Бонева. Бонева e признат международен финансист с над 15-годишна кариера във водещи европейски банкови институции. Тя е лицензиран финансов анализатор (CFA). Завършила е магистърска степен към УНСС, след което специализира „Бизнес управление“ във Франкофонския институт за администрация. През годините е допринесла за развитието както на стартиращи и на малки и средни предприятия, така и на едни от най-големите мултинационални компании в Централна и Източна Европа, обясняват още от пресслужбата на Министерски ствет.

Кирил Петков освободи и Мартин Дановски като председател на Държавната агенция за научни изследвания и иновации.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още