IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

60 млн. лв. влага в производството си инвеститор от Старозагорско

Предприятието е една от големите дървообработвателни компании в България

15:02 | 24.03.22 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Инвестиция от 60 млн. лева ще направи през тази година в завода си в с. Горно Сахране, община Павел баня, компания производител на ПДЧ (плочи от дървесни частици) и ЛПДЧ (ламинирани плочи от дървесни частици), предназначени основно за мебелното производство. Това съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Ресорният министър Даниел Лорер е провел среща с мениджърите на „Кастамону България“ АД за производство на дървени панели.

Във фабриката на „Кастамону България“ АД в Старозагорска област работят 370 работници и служители, но с обслужващите фирми се осигурява работа на над 700 човека. 

Предприятието е една от големите дървообработвателни компании в България и е един от най-големите инвеститори в региона и страната. През 2021 г. е приета и инвестиция, осигуряваща възможност за почти 3 пъти увеличение на производителността на труда, 70 нови работни места, намаляване енергоемкостта, намаляване разхода на суровина, повишаване качеството на продукцията, увеличение на производството.

Kastamonu Entegre, от която част е и българското дружество, е компания в световен мащаб, с производствени мощности в 6 страни, с инвестиции в Румъния, България, Босна и Херцеговина, Русия, Италия и Турция.

Компанията произвежда 6% от световното производство на ламиниран паркет и е петата по големина компания в света в индустрията за дървени панели и сред първите четири производители в Европа. Износът е за над 100 страни.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още