IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 50 български и чуждестранни студенти на стаж в МФ

Желаещите да стажуват във финансовото министерство тази година са с 30% повече от тези през 2009

08:09 | 05.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над 50 български и чуждестранни студенти на стаж в МФ

Близо 100 студенти от български и чуждестранни университети заявиха желание да участват в лятната стажантска програма на Министерството на финансите (МФ). От тях 53-ма бяха одобрени и ще имат възможност през месеците юли и август да се запознаят отблизо с работата и функциите на една от най-старите и престижни български институции, съобщиха от финансовото министерство.

Избраните студенти са възпитаници както от СУ „Св. Климент Охридски”, УНСС, ТУ, ЮЗУ и др., така и от престижни западни университети, сред които Принстън, Сорбоната, Кралския университет във Великобритания, италианския Бокони и други.

От 2007 г. до 2009 г. общо 143-ма студенти са придобили опит като стажанти във финансовото ведомство. Студентите, подали документи за участие през тази година, надвишават с близо 30% кандидатите за стаж през миналата година и са с над 60% повече спрямо 2008 година.

Най-привлекателни за бъдещите финансисти и икономисти на България са дирекциите „Икономическо планиране и анализи”, „Национален фонд”, „Външни финанси и международно сътрудничество”, „Данъчна политика” и „Бюджет”.

Към момента над 60 на сто от щатния състав на Министерството на финансите е на възраст между 20 и 40 години, уточняват от МФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още