IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови, по-скъпи бандероли за цигарите и алкохола от 2014 година

Срокът за продажбата на продукти със стари бандероли беше увеличен до 12 месеца

10:49 | 27.09.13 г. 4
Нови, по-скъпи бандероли за цигарите и алкохола от 2014 година

От 1 януари 2014 година тютюневите изделия и бутилирания алкохол ще имат нови, по-скъпи бандероли, съобщават от Министерството на финансите. Единичната цена за тютюневите изделия вече ще бъде 0,013 лева от сегашните 0,012 лева, а за алкохола бандеролите поскъпват от 0,03 лева до 0,032 лева.

Алкохолните напитки в безмитните магазини също се продават с бандерол, носещ надпис „Duty Free”.

Припомняме, че по време на заседанието на Министерския съвет тази седмица беше одобрено решението стоките със стари бандероли да могат да бъдат продавани на пазара до 12 месеца след влизане в сила на новите образци.

От стенограмата на заседанието става ясно, че премиерът Пламен Орешарски изразява притеснение дали този срок не е прекалено дълъг и дали няма да се получат злоупотреби.

Мотивите на финансовият министър Петър Чобанов обаче са технически – често шестмесечният срок, който действа сега, се оказва недостатъчен за реализацията на продукцията, облепена със старите бандероли. Новият срок е обсъден с представители на бизнеса, става ясно още от стенограмата от заседанието на правителството в сряда. 

Така продуктите със сегашните бандероли ще могат да бъдат реализирани на пазара до 31 декември 2014 година.

Бандеролите доказват, че производителите са внесли дължимия акциз. Те се поставят върху пакетите с тютюневи изделия - цигари, пури, тютюн, както и върху напитки с алкохолно съдържание, равно и превишаващо 15% vol. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Сега какво стана -> реши да докажеш че си луд с поредния си минус ли :)))))))))))))Значи сега с кое не си съгласен? Щом не си съгласен с последното ("щом се прави за хората значи е полезно и добро!") от ТУК СЛЕДВА: - че не всичко което се прави е полезно и добро ЗА хората?или- че щом се прави за хората значи е полезно и добро, НО ако не е полезно и добро , значи не е за хората - следователно - ЗА МАЙМУНИТЕ?Можеш ли да схванеш, че сега противоречиш на себе си - на несъгласието си с първото ми мнение? - ако не можеш, извикай някой по-умен да ти го обясни :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Към този с минуса (-)Ей, ама вие лудите от майтап не разбирате :))))) - ама разбира се , че щом се прави за хората значи е полезно и добро!;)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
ще ми се пристрастявате - Ааааа ... ? - маймуни с маймуни такива !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
driverf1
преди 10 години
От 1 януари 2014 година тютюневите изделия и бутилирания алкохол ще имат нови, по-скъпи бандероли, съобщават от Министерството на финансите. Единичната цена за тютюневите изделия вече ще бъде 0,013 лева от сегашните 0,012 лева, а за алкохола бандеролите поскъпват от 0,03 лева до 0,032 лева.Можели да поясните с колко процента ще се увеличи крайната цена на продуктите.....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още