IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата предоставя допълнително 4,6 млн. лв. на общините за училищна дейност

Средствата се отпускат по бюджета на Министерството на образованието

12:16 | 20.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерски съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 4,6 млн. лв. по бюджетите на общините за осигуряване на училищна дейност.

Средствата са предвидени по бюджета на просветното министерство за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа“, „Ученически олимпиади и състезания“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“, „Без свободен час в училище“ и „Достъпно и сигурно училище“, уточняват от пресцентъра на кабинета. 

Със средствата ще бъдат оборудвани учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на училищата, ще се ремонтират учебни кабинети за професионална подготовка, ще бъдат осигурени учебни видеофилми и софтуерни продукти, както и транспортни средства за провеждане на училищни практики в реална работна среда.

Ще се финансира закупуването на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри.

По националната програма „Достъпно и сигурно училище“ се отпускат средства за проектиране и изграждане на покрити рампи, адаптиране и изграждане на санитарни възли, както и ремонт на прилежаща инфраструктура.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още