IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осигурени са още 118 млн. лева за Covid мерки в здравеопазването

С над 46 млн. лева ще бъдат закупени още ваксини срещу коронавируса

17:30 | 02.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Чрез преструктуриране на разходи в бюджета от началото на октомври досега Министерството на финансите приоритетно обезпечи допълнителни разходи за здравеопазване в размер на 117,8 млн. лева за нуждите на Covid кризата.

Средствата са осигурени в изпълнение на актуализацията на бюджета за 2021 г., съобщават от финансовото министерство. 

Парите са за създаване на резерв от лекарствени продукти за лечебните заведения за лечение на системен възпалителен отговор и протромботични състояния, възникнали вследствие на Covid-19 при хоспитализирани пациенти – 12,5 млн. лв., за осигуряване на моноклонални антитела за лечение на Covid-19 – 7,2 млн. лв., за осигуряване на подкрепа за персонала за “първа линия“, пряко ангажирани с дейности по предотвратяване на разпространението на заразата, включително 38,6 млн. лв. за поставяне на ваксини срещу коронавируса на здравно неосигурени лица, 13 млн. лв. за закупуването на бързи антигенни тестове за откриването на коронавирус за изследване на ученици от началния етап на образованието, 46,4 млн. лв. за закупуването на ваксини срещу Covid-19.

Средствата обезпечават мерките на правителството в критичната ситуация, свързана с четвъртата коронавирусна вълна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още