IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малта ратифицира разширените пълномощия на европейския спасителен фонд

Вноската на страната е от над 700 млн. евро, като по-голямата част от сумата са кредитни гаранции

10:43 | 11.10.11 г.
Малта ратифицира разширените пълномощия на европейския спасителен фонд

Парламентът на Малта единодушно гласува в полза на ратифицирането на разширените пълномощия на Европейския фонд за финансова стабилност, съобщи ИТАР-ТАСС. Ратифицирането се забави с една седмица заради възражения на бившия премиер на страната Алфред Сант по текста на резолюцията, представена в парламента.

Разширените пълномощия на механизма за финансова стабилност имат ключова роля в предприеманите усилия от страна на Европейския съюз за овладяване на дълговата криза в еврозоната, която заплашва да излезе от контрол.

Вноската на Малта в Европейския фонд за финансова стабилност е над 700 млн. евро, като по-голямата част от сумата представлява кредитни гаранции.

За да може фондът да действа според новите пълномощия, те трябва да бъдат одобрени от парламентите на всички 17 държави членки на еврозоната.

До момента това не е направила единствено Словакия, като гласуването в парламента на страната ще се състои днес. Разногласията в управляващата коалиция обаче не гарантират категоричен резултат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още