IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit предлага акции за 7,5 млрд. евро с 43% отстъпка

Цената, заложена в офертата отразява „настоящите пазарни условия“, се посочва в изявлението на банката

14:14 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новата сграда на UniCredit в Милано<em>.</em> <em>Снимка: batrax, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Новата сграда на UniCredit в Милано. Снимка: batrax, лиценз: CreativeCommons

UniCredit ще предложи нови акции на стойност 7,5 млрд. евро при 43% по-ниска цена (без стойността на правата за придобиването им) от тази, на която затвориха пазарите вчера, съобщава Bloomberg.

В опит да укрепи капиталовите си позиции най-голямата италианска банка ще продаде акции при цена от 1,943 евро за брой, предлагайки по две за всяка, която е в обращение. 

Акциите на UniCredit бяха свалени от борсова търговия, след като отбелязаха най-резкия спад за последните два месеца. След оповестяването на публичното предлагане на 14 ноември, акциите на най-голямата италианска банка са изгубили 26%.

В опит да заздрави финансовото състояние на банката, изпълнителният директор на UniCredit Федерико Джизони взе мерки за понижаване разходите, включително чрез съкращаване на персонал.

UniCredit набира средства, за да се справи с капиталовия си дефицит и да удовлетвори изискванията на Европейския банков регулатор (EBA).

Инвеститори, включително Fondazione CRT, Allianz SE и Carimonte Holding, вече са заявили, че ще се възползват от правата за 14% от публичното предлагане, се посочва в изявление на UniCredit.

Междувременно, италианското правителство е позволило на Централната банка на Либия да вземе участие в предлагането, за да запази 5-те си процента в UniCredit.

Цената, заложена в офертата отразява „настоящите пазарни условия“, се посочва в изявлението на банката.

Инвеститорите на UniCredit могат да купуват акции от 9 януари до 27 януари, а правата ще се търгуват от 9 януари до 20 януари.

Тази сутрин акциите на UniCredit се понижиха с 9,9%, с което пазарната оценка на компанията падна до 11 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още