IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката на френските летища се разраства

Причината са плановете на правителството за ограничаване на правото за протести на служителите

22:51 | 06.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Пътник проверява информацията за полетите на летище Шарл Де Гол в Париж. <em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Пътник проверява информацията за полетите на летище Шарл Де Гол в Париж. Снимка: Ройтерс 

Стачната вълна по летищата във Франция се разширява. Най-голямата френска авиокомпания Air France очаква утре значителни ограничения на движението. Според данни от понеделник вечерта, амо половината от полетите на дълги разстояния и 70 на сто от тези на къси и средни разстояния са гарантирани. В понеделник повече от 85% от далечните полети 75 процента от полетите на къси разстояния са били извършени. Информация за обхвата на стачката Air France не дава. Синдикатът SNPL предполага, че половината от пилотите на Air France са отказали да работят днес.

Служителите на авиокомпаниите и летищата имат намерение в знак на протест срещу плановете на правителството да се ограничи правото на стачка на летищата, да протестират до четвъртък вечерта. Според правителствените планове служителите ще трябва да обявяват стачките си най-малко 48 часа предварително. Работодателите от своя страна следва да бъдат задължени да се грижат по-добре и 24 часа преди планираната стачка да правят прогноза за трафика.

Последната голяма стачка на персонала на Air France остави хиляди пътници на земята и причини загуби на авиокомпанията в размер на около 20 млн. евро. Новият закон вече бе гласуван от парламента, а в сената ще влезе за обсъждане в средата на февруари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още