IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марио Монти: Еврозоната рискува пазарни атаки

Според италианския премиер те ще бъдат насочени към онези държави от еврозоната, които не се вместват в критериите на ЕС

12:20 | 22.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Марио Монти: Еврозоната рискува пазарни атаки

Италианският премиер Марио Монти предупреди европейските лидери, че неуспехът при съгласуването на съвместни действия ще окуражи атаките от страна на пазарите върху техните икономики, съобщи ВВС.

Днес Монти ще посрещне лидерите на Франция, Германия и Испания в Рим.

Той прогнозира „нарастващи спекулативни атаки“ при липсата на общи действия на всички страни от еврозоната.

В коментари, публикувани в европейски медии, италианският премиер твърди, че без заслужаващ доверие план „разочарованието на обществеността от Европа ще нарасне“.

По думите му пазрните атаки ще бъдат насочени към онези, които не успяват да се вместят в критериите на Европейския съюз и ще включват „тормоз над по-слабите страни“.

Той говори за необходимостта от „дори още по-голяма интеграция“ на европейските икономики, за да излязат в „добра форма“ от дълговата криза.

Редакторът за Европа в ВВС Гавин Хюит заяви, че макар да не се очакват окончателни решения от днешната среща, вниманието ще бъде насочено върху това доколко разделени в позициите си ще останат френският президент Франсоа Оланд, германският канцел Ангела Меркел, Монти и испанският премиер Мариано Рахой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още