IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските власти замразиха транш от 25 млн. евро за Египет

Въпреки това ние не изоставяме египетското население на произвола на съдбата, заяви Дирк Нибел

22:06 | 16.08.13 г. 2
Германските власти замразиха транш от 25 млн. евро за Египет

Германското правителство замрази транш в размер на 25 млн. евро, предназначен за развитието на Египет, предаде ИТАР-ТАСС. Новината бе съобщена от министъра по въпросите на икономическото сътрудничество и развитие на Германия Диpк Нибел.

По думите му решението е било взето във връзка с изострената ситуация в арабската страна. Според цитирани от министъра данни тези средства са предназначени за изпълнение на редица проекти в областта на защитата на климата и околната среда.

"Близо 15 млн. евро от тази сума трябва да бъде заделена за подпомагане на сирийски бежанци в Йордания", уточни германският министър.

Той допълни, че засега не са планирани нови суми за проекти за развитие на Египет. "Въпреки това ние не изоставяме египетското население на произвола на съдбата. Германското правителството ще продължи да оказва подкрепа на севeрноафриканската страна в осигуряването на енергия и водоснабдяването, както и в укрепването на демокрацията и спазването на човешките права", подчерта Нибел.

По думите на германския министър най-голямата икономика в Европа е заделила близо 100 млн. евро през 2012 г. за африканската страна. "Отказът да се предостави такава помощ би бил наказание за тези, които искат да построят нов, демократичен Египет", посочи още Диpк Нибел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
И какво са 25 милиона?Две къщи в един по богат американски район!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
abdul
преди 10 години
Ай стига с тия траншове... Кажете си честно - кредит срещу договори за соларки и еко булшитове за банановите републики където сме впрочем и ние...Вече ептен за балами ги взимат орта на всякъде по света...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още