IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстове за европейските акции

Инвеститорите отразиха понижената вероятност за вдигане на лихвите в САЩ

19:15 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстове за европейските акции

Акциите на Стария континент започнаха с ръстовe първата сесия след католическия Великден, като опасенията на инвеститорите от предстоящо вдигане на лихвите в САЩ се уталожиха, предава CNBC.

Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 се покачи с около процент и половина. Британският FTSE-100 нарасна с 1,9% до 6 962 пункта, германският DAX се повиши с 1,3% до 12 124 пункта, а френският CAC 40 напредна с 1,5% до 5 151 пункта.

"Днес видяхме първата възможност на европейските трейдъри да калкулират слабите данни за заетостта в САЩ от петък, които намаляват вероятността за скорошно вдигане на лихвите от Фед", коментираха дилъри от Capital Spreads.

Пазарите приветстваха намеренията на американския куриер Fed Ex да придобие холандския си конкурент TNT Express за около 4,4 млрд. евро (4,8 млрд. долара). Акциите на TNT скочиха с 30%, като книжата на други европейски куриери също се повишиха. 

Икономическите новини от деня показаха, че съвместният индекс на мениджърите по продажбите за промишлеността и доставчиците на услуги се покачва за март с 0,7 пункта до 54 пункта. Данните за съвкупния PMI индекс водят до очаквания за ръст на БВП с 0,3% през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още