IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК ще разработи спешен план за мигрантите

Германия въвежда временен граничен контрол, след като в събота в Мюнхен пристигнаха над 13 000 имигранти

22:13 | 13.09.15 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК ще разработи спешен план за мигрантите

Решението на Германия да възстанови граничния контрол, на първо място по границата с Австрия, за да ограничи мигрантския поток, подчертава спешната необходимост да бъде приет европейски план за разпределяне на новодошлите, заяви днес Европейската комисия в декларация, цитирана от БТА.

Страните членки трябва да постигнат съгласие по мерките, предложени от ЕК за квотно разпределение, се казва в декларацията, оповестена в Брюксел. Припомняме, че в  понеделник ще се състои извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните в ЕС.

Решението на Германия да възстанови временно граничния контрол изглежда законосъобразно и откроява необходимостта ЕС да възприеме общ подход към бежанците, заяви ЕК. "Временното възстановяване на граничния контрол между страните членки е възможност по изключение, предвидена и формулирана в Шенгенския граничен кодекс, в случай на кризисна ситуация. Сегашната ситуация в Германия на пръв поглед изглежда ситуация, за която тези правила са в сила", се посочва в декларацията на ЕК, цитирана от Ройтерс.

По-рано днес  германският министър на транспорта Александър Добринт заклейми "пълния провал" на Европейския съюз, който според него не успява да контролира външните си граници и да спре наплива от мигранти.

Добринт представлява в правителството най-консервативното крило на управляващата коалиция - баварския Християнсоциален съюз. Думите му илюстрират засилващото се вътрешнополитическо напрежение, с което се сблъсква канцлерът Ангела Меркел по бежанския въпрос.

По-рано днес стана ясно, че Германия въвежда отново временна форма на контрол по границата си с Австрия, за да се справи с притока на имигранти. Повече от 13 000 имигранти пристигнаха в Мюнхен само в събота. Германия очаква само тази година в страната да пристигнат около 800 000 имигранти.

Всичко за бежанската вълна четете тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Тези ненормалници в Брюксел ако имаха поне грам мозък в кратуните си точка 1 от този план трябваше да бъде покръстване от мюсюлманство в нещо друго.Но по принцип хомосексуалните политици са антипатични към религиозните неща, защото религиозността и верските убеждения са най-големият им враг днес и не искат да се занимават с подобни неща, освен да ги изкореняват и унищожават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
поредната при4ина да напе4атат още неколкостотин милярда евра ужки за доброто на бежанците и борсите да литнат отново....фю4ърсите на дакса в момента летят нагоре в сащ също а китай не е отворил все още...зна4и ко ги тегли нагоре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
comet
преди 8 години
http://fakti.bg/world/155854-sara-vagenkneht-sasht-sa-vinovni-za-bejanskata-valna-video?fb_action_ids=876171402431281&fb_action_types=og.recommends
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
comet
преди 8 години
'Cultural Enrichment' in Swedenhttps://***.youtube.com/watch?v=9up0CLLPPpo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
0pk
преди 8 години
"Спешен план", "Нестандартно решение", а всъщност нищо не могат да измислят хванати в собствените си мрежи на либерализъм и толерастия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
...с голо дупе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
ratten
преди 8 години
Ей мама си *** кога човек не знае какво иска па не се сеща и за последствията. Ама тя лавината вече тръгна, как ще ги спирате сега?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Чекайте бре, не ги ли посрещахте вчера на гарите с цветя и германски курабийки? Даже днеска още ехото на солидарността заглъхваше през устата на нашия *** - и той, леко закъснял, изведнъж се затръшка за повече солидарност с бежанците:"Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни!"И изведнъж - олеле! Спешно! Не било празник за Европа, а бедствие!А не требва ли сега първо сичките да се наредите в редичка, с наведени главици пред Орбан и смирено да му се извините, да му целунете ръка и да предложите и по една свирчица - той е мъжкар, не, че ще приеме точно от такива ***, ама жестът е важен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
pet5555
преди 8 години
А ако пратените ни мигранти не искат в България да стоят, какво трябва да правим?1. Забрана за пътуване до Германия?2.Наравно със Българите на терминал 2?3.Принудително заселване във Видин и подпис всеки ден?може пък нещо брюкселско да се появи, неизвестно до сега?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още