IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Камерън: Великобритания извън ЕС - хазартната стъпка на века

Британският премиер прикани привържениците на Brexit да признаят рисковете

13:28 | 28.02.16 г. 14
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският премиер Дейвид Камерън предизвика привържениците на Brexit да признаят "рисковете", до които би довело евентуално излизане на кралството от ЕС в светлината на дебатите по въпроса, които се очаква да приключат през юни с референдум, предава Франс прес.

В статия, поместена днес във в. "Дейли телеграф", Камерън нарича евентуалното напускане на ЕС "хазартната стъпка на века", пише БТА.

Премиерът Дейвид Камерън свика референдума за оставане на Великобритания в рамките на ЕС на 23 юни, след като постигна сделка с европейските лидери. Британският министър-председател води кампания „за“ оставането на страната в ЕС. 

"Щом поискаш от онези, които водят кампания за излизане от ЕС, да представят проект на бъдещето на страната извън общността, те стават крайно неясни", отбелязва премиерът. И добавя: "Това, което те предлагат днес, е да скочим в тъмното".

"Не е достатъчно само да твърдиш, че всичко ще бъде наред, щом на карта са заложени работни места и бъдещето на страната ни", подчертава той.

Камерън отхвърля и довода, че Обединеното кралство щяло да запази достъпа си до единния пазар и след като напусне ЕС. "Изобщо не се съмнявам, че ако излезем (от ЕС), ще ни е сигурна само несигурността. Много са рисковете, ако напуснем Европа", посочва Камерън.

Дискусиите "за" и "против" излизането от ЕС са в разгара си, откакто британският премиер получи миналата седмица отстъпки от европейските партньори на Лондон. 

Вчера Камерън беше подкрепен единодушно от финансовите шефове на Г-20. На среща в Шанхай те изтъкнаха, че "шокът от евентуално излизане на Обединеното кралство от ЕС", е сред рисковите фактори за възстановяването на икономиката в световен мащаб.

Харизматичният кмет на Лондон - консерваторът Борис Джонсън, повел борба за излизане от ЕС, обвини вчера опонентите си, че "преувеличават рисковете".

"Обединеното кралство може да има много голямо бъдеще - с по-динамична икономика и по-щастливо население", заяви той за в. "Таймс".

Още по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
с две думи исках да кажа, че днешните англичани нямат нищо общо с хора като тоя капитана на Титаник. Камеруна ако е капитан на кораб първо той ше избяга и от както гледах някакав англичанин във Варна в няккъв клуб когато беше разгара на информационна война с Русия как ни обясняваше кви варвари са руснаците и една ли не ни караше и насъскваше първи да ходим там да ги нападаме не мога да ги понасям, мноо мръсно племе са мнооо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
за тва ме кефи тука щото има такива като вас да си лафи човек и в спора се ражда истината и се научават неща от събеседника - cheers ... :)) Иначе англичаните сега са пълни к.енефи, до вчера Камерунеца бие тъпана, че ше си тръгнат днеска нови 200 мноо мазни и подли муцуни са ми ингилизите и не мога да ги понасям сори ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 1
supertrader
преди 8 години
И да го напуснат и да останат балона на инвестиционната им икономика при всички положения ще се спука.Те се надяват сигурно като напуснат от този удар ЕС да почне разпад и да хукнат пари от останалите държави в Европа да търсят убежище при тях и така да си осигурят необходимата им нова мощна вълна от капитали които да потънат при тях инвестирани в ултраскъпи недвижими активи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 8 години
Извинявай,това за спасения капитан ми датира от СПОМЕНИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГОДИНИ!Тогава гледах един почти документален филм защо и как е потънал Титаник.И там психилогично ЗАПОЧНА със показания пред СЪДЪ на капитана, корабособственика и прочее важни клечки. А монументално, завършва как сичкото ВИП ги товарат от кораба "Света Елена".... поради детското си съзнание съм приел това за истина 1:1 и сега НЕ НАПРАВИХ СПРАВКИ В НЕТА...Жалко, че и предишния художествен филм за Титаник се оказва чиста лъжа или по-голяма измислеца. Ама имаше драма, ама съспенс, ама хорър.... и аз на 10-11 годинки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 2
ratten
преди 8 години
да излизат. ама след това да не дойдат да хленчат да влизат пак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
БАЦЕ
преди 8 години
пич , може ли да напишеш такова нещо , с такъв апломб , с главни букви , с такова обръщение , без дори да цъкнеш в нета да видиш - какво се е случило,аджеба . Аман от лаици ! ''' Екипажът на Титаник е ръководен от капитан Едуард Джон Смит прославен морски офицер със звание комодор (предшества званието контра-адмирал). Към 1912 година е проплавал около 2 милиона мили (равни на 92 дължини на екватора), командвал 14 кораба. Именно на него компанията "Уайт Стар Лайн" (White Star Line) доверявала да ръководи първото плаване на нейните флагмански кораби. Заради високия ранг на корабите и техните пътници е наричан капитанът милионер. Капитан Смит не направил дори опит да се спаси и потънал заедно с Титаник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Какво да ги коментираме англичаните. Най-вероятно ще видим отново едни хубави 55% за оставане в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
scott
преди 8 години
БЪРКАШ ПИЧ!КАПИТАНА НА ТИТАНИК СЕ Е СПАСИЛ!Начи сичките ЕВРОБЮРОКРАТИ също ше се спасът. Ше го издухат пасажерите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
*** off , bastards !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
studioaa
преди 8 години
Оставането на Великобритания в ЕС е много по-голям риск от евентуалното напускане. ЕС е момента е като Титаник в първите минути след сблъсъка с айсберга на имиграцията от Африка и Арабия и всички все още се заблуждават, че има шанс кораба да не се запъти към дъното... Както знаем от историята надаждите на екипажа на Титаник за спасение се оказаха напразни, време е екипажа на капитан Юнкер да отиде на дъното на Атлантика заедно с техния кораб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още