IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС може да въведе контрол на пътниците преди влизане в летищата

Нулев риск в метрото е невъзможен за постигане, твърди обаче източник от ЕК

09:48 | 23.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Като реакция на атентатите в Брюксел Европейската комисия (ЕК) обмисля въвеждането на контроли за сигурност, които трябва да се състоят още преди влизане в сградите на летищата. „Това има смисъл, защото тогава всички посетители на летищата ще подлежат на мерки за сигурност още преди влизането си в терминалите“, поясняват запознати с дискусиите източници, цитирани от германския Die Welt. 

В този смисъл се коментирали и подобните вече успешни мерки, въведени на летище „Домодево“ в Москва след самоубийствения атентат там през 2011 г.

„Мерки за сигурност извън сградата на терминал ще доведат до неудобства и разходи, но те могат да имат положителен ефект върху сигурността и са осъществими", казва източник на медията.

За разлика от летищата обаче метрото е много по-трудно за защита. „Нулев риск в метрото е невъзможен за постигане", казват източници от ЕК.

Във вторник при самоубийствени терористични атаки на летище Завентем в Брюксел и в една станция на метрото в близост до европейските институции бяха убити над 30 души, а повече от 200 други бяха ранени.

Повече по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
toto
преди 8 години
да и полицай в тоалетната вкъщи, щото някой талибан може да дойде с куфарите и да ми взриви тоалетната.... Тези *** ли са? Ако бяха забранили фашизма през 1935 нямаш да бъдат избити десетки милиони! Сега го забраниха, ама няма да върнат загиналите! За това да забранят исляма в Нормалните страни и всички които нарушават закона да ги пратят в Африка да си говорят с камилите... и да си взривяват в пустинята колкото искат! Има и християнски секти, които са забранени какво толкова - не е на религиозна основа а става дума за оцеляване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още