IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имигрантите са "твърде много", смятат жителите на редица страни в ЕС

Само 20 на сто от участниците в анкета смятат, че присъствието на имигрантите има положителен ефект

08:41 | 23.08.16 г. 13
<p>
	Бежанци в Атина. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бежанци в Атина. Снимка: Ройтерс

Значителна част от жителите на редица приемни страни в Европейския съюз са на мнение, че имигрантите са твърде много, а само 20 на сто смятат, че присъствието им има положителен ефект, сочат резултатите от социологическа анкета в 22 страни, цитирана от AFP и БТА.

Анкетата на института Ipsos показва, че особено във Франция и в Белгия, където бяха извършени кървави джихадистки атентати, отношението към мигрантите става все по-подозрително.

65 на сто от анкетираните в Италия, 60 процента в Белгия, 57 на сто във Франция, 50 на сто в Германия и 49 на сто във Великобритания са на мнение, че имигрантите са твърде много.

Само 20 на сто от анкетираните - 35 на сто във Великобритания, 20 на сто в Испания, 18 процента в Германия, 11 на сто във Франция и Белгия и 10 на сто в Италия смятат за положително присъствието на имигрантите.

"Кадрите, показващи прилива на бежанци по средиземноморските брегове засилват страха, че миграцията ще излезе извън контрол в повечето европейски страни и залогът е ясен: тяхната способност да се интегрират", каза представител на Ipsos.

"В страните с голяма безработица, като Франция, Испания и Италия, може да се предположи, че анкетираните се чувстват застрашени и от имигрантите, които могат да заемат работни места с ниска квалификация, и от селектираната имиграция, която може да ги лиши от работни места с по-висока квалификация".

Освен опасенията от икономическото и социалното въздействие, новата имиграционна вълна поражда и страхове за сигурността. 61 на сто от анкетираните смятат, че "терористите се представят за мигранти", за да влязат в страните им. В Германия този процент е 71, в Италия - 70 и във Франция - 67.

Анкетата е извършена онлайн в 22 страни от 24 юни до 8 юли, с участието на над 16 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Инвестора , Десислава , абе приберете си тая бъгната креатура Дюти Фри най накрая бе , каквито и експерименти да правите с това недоразумение , неуспешни са !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
lozkhris
преди 7 години
Той има още един профил, ***... вероятно и още 2-3, че да си тръска минусите и да се къпе в поткомунистически патос...:):) Кво да правиш, комплекси трудно се избиват на възраст над 50-те, а сиренето е с пари...па и като те научат да работиш с 'Кумпютур" и работата става дебела:):):)Както казва Шекспир:...poor player who struts and frets his hourupon the stageAnd then is heard no moreIt is a tale, told by an idiotfull of sound and furySignifying NOTHINGОще Фокнър го е установил:):):):):):):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 3
0pk
преди 7 години
Ми не, не те четем. Пусни линк към ютуб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
0pk
преди 7 години
Майтап да става :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
lozkhris
преди 7 години
Брат, в сайта има почин никой да не отговаря и да не се връзва на постовете на това недоразумение. Присъедини се и ти !!!! На всички са ни ясни причините за присъствието му във форума. Нека го наградим за дитирамбите му с презрително мълчание.Както казах и преди, няма по-голям ужас за дружинната ръководителка от това да рецитира лозунги пред празна зала....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
0pk
преди 7 години
Оправили са ти скрипта и вече не пишеш с големи букви?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
DutyFree
преди 7 години
"Изследване от 1977 година, изготвено от известния български социолог проф. Чавдар Кюранов, налага извода, че равенството в тогавашното развито социалистическо общество е просто химера. В групата на най-бедните жители на тогавашна България влизат между 80 000 и 100 000 души. Дори според социалистическата наука животът на тези хора е бил повече от мизерен. Нямали са нито канализация, нито течаща вода. Осветявали са домовете си с газена лампа или в най-добрия случай с една крушка. Не са притежавали мебели, да не говорим за електроуреди. Обитавали са къщи с пръстен под.Малко по-добре са живеели хората от по-горната група, която обхваща около 400 000 души. Те вече имали тухлени къщи, макар и без водопровод, канализация, баня и тоалетна. Отоплявали се с въглища и дърва, но пък притежавали радиоточка, електрически котлон, ютия и дори гардероб. Хората, принадлежащи към още по-горната група, са притежавали такива екстри като диван, фотьойли и тапицирани столове. А в най-горната група влизат хората, които освен всичко това са притежавали и автомобил.""Оценката на българите за времената на комунистическата диктатура е неединна, защото националната памет за тях се разполага върху множество сечения, обяснява професор Евелина Келбечева от Американския университет в Благоевград, автор на изследването Безпаметността за комунизма в България.Първото пространство е това на добре организираното невежество. Второто е на перфидното замитане под килима, което всъщност произвежда фалшификация на историята. Третото пространство съставлява светът на низкочелата партийна пропаганда, представена от Димитър Иванов, шефът на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС.Четвъртото поле е на срамните по своята лъжовност спомени за епохата, главно на високопоставени партийни ръководители, които единогласно величаят държавническите дела в името на народа.Едва петото пространство е това на честните и гневни свидетелства за ужасите на комунистическите престъплени свидетелства на хората, изживели лагерите, затворите, изселванията и изгнаничеството, обобщава проф. Келбечева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още