IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студеното време повишава търсенето на газа и цената му

В европейските газохранилища има по-малки количества газ от обичайното

16:00 | 06.01.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-студеното от обичайното за сезона време в Европа може да донесе сняг в ски курортите и да доведе до увеличаване на потреблението и на цената на газа, прогнозира Bloomberg.

Температурите ще са под обичайните за сезона равнища, особено в Източна Европа, очакват метеорлозите. Популярните алпийски курорти ще се радват на „значителни“ снеговалежи след сухия декември, смята метеорлогът от AccuWeather Inc. Тайлър Рос.

Студеното начало на годината може да се отрази върху запасите от природен газ в хранилищата, които вече са на по-ниски равнища от нормалното за това време на годината. Rough, най-голямото газохранилище във Великобритания, собственост на Centrica, например разполага с 61% по-малко запаси от нормалното. Причината не е по-голямото черпене, а неочаквано дългото затваряне заради ремонтни дейности, които продължиха от юни до декември. 

Цените на газа в британския хъб National Balancing Point ще достигнат средни стойности от 5,60 долара за милион британски термални единици (BTU) през първото тримесечие на годината, което е с 47% повече в сравнение ?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
фуу аз си мислех, че се е повишило търсенето на слъчаци и вентилатори от най зелените ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
"тръбата" ни е гарантирана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
vzhekoff
преди 7 години
нЕма да се пУашите ! Ще докарат газ от САЩ - даже шистов. Също тъй ще докарат и от Катар, вероятно юли месец. Също тъй токът от перките е с отрицателна цена, а онзи от фотоволтаиците даже на 3 цента. Ако пък сте в Хохландия, че си внесете газ от Словакия. За БГ също няма страшно, вече го казаха хиляда души - и Теменужка, и Иван Иванов, освен туй имаме траъба от Румъния. Вярно, засега е ЗА Румъния, ама тръба има :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още