IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шулц: Тръмп си играе със сигурността на Европа

Ако Тръмп продължава с провокациите си, трябва ясно да му кажем, че това не е нашата политика, твърди кандидат-канцлерът

17:20 | 03.02.17 г. 12
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидат-канцлерът на Германската социалдемократическа партия (SPD) засилва критиката срещу Доналд Тръмп. В интервю за Spiegel Мартин Шулц нарича президента на САЩ „изключително опасен за демокрацията". Тръмп си „играе с сигурността на западния свят", казва лидерът на партията. И продължава: „Това, което правителството на САЩ сега започва, е война на културите". 

Забраната за влизане на хора от седем предимно мюсюлмански държави Шулц нарича „непоносима". За негово съжаление някога толерантните към имигрантите САЩ вече имат „президент, който прави от всичко политика“.

През миналия уикенд в телефонен разговор с Тръмп канцлерът Ангела Меркел заяви, че съжалява за забраната за пътуване. Разговорът бе обявен от говорителя ѝ Щефан Зайберт на следващия ден. Малко по-късно канцлерът потвърди публично своята критика към правителството на САЩ.

В интервюто си за Spiegel Шулц призовава за по-ясно дистанциране от Вашингтон. По думите му Меркел трябвало „да не мълчи за действия, които не можем да приемем“. 61-годишният политик призовава още: „Ако Тръмп продължава с провокациите си, трябва ясно да му кажем, че това не е нашата политика!“.

От кампанията на Тръмп Шулц е научил само едно – че в никакъв случай не бива да се води такава кампания. „В никакъв случай не трябва да се води такава кампания. Такава низост. Такова преминаване на всички ограничения, от които имаме нужда като основен консенсус в демокрацията. Това направо ме задушава!“.

Още при първите си изяви като кандидат-канцлер политикът даде да се разбере, че открито ще застане срещу политиките на Тръмп. Познатият с откритото си говорене бивш президент на Европейския парламент излезе напред в проучванията.

Според Deutschlandtrend на ARD SPD добавя осем пункта до 28 на сто. В директен дуел с Меркел Шулц показва значително по-добри резултати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 1
scott
преди 7 години
К8РАДЕМ!От двес ше наричам меркел ФРАУ ИЗПЕРКЕЛ във всичките си постове. /където се налага/. мерси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
незнам, но Сашово започват да ми стават любима диктатура, също кат руската, обичам диктатурите аз, че триполовите рептили незнаят на кой свет живеят .... :)) Ааааййде и един поздрав от Тръмплината за Бансктерите на Волстрийта малко и на тех да им сложи лека полека един хомот, че те нещо се зеха на сериозно ..... :))Trump Signs Executive Orders Rolling Back Dodd-Frank, Fiduciary Rulehttp://***.zerohedge.com/news/2017-02-03/trump-signs-executive-orders-rolling-back-dodd-frank-fiduciary-rule--------------------------------------------------------------------------
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
Firestorm Coming: Draft Of Trump Executive Order May Deny Services To Gay, Transgender Peoplehttp://***.zerohedge.com/news/2017-02-02/firestorm-coming-draft-trump-executive-order-may-deny-services-gay-transgender-peopl---------------------------------------------------------------------------нема страшно бат Мави идея краят на педдалите триполовите рептили .... :)) Чичо Майк Пенс че ги нареди, тоя швабския каввал нема да вирее, а ако стане недай си Боже канцлер и без тва треа да ходи у Вашингтон да се кълне и те там ше му обяснат къде спи котката ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 2
serafima
преди 7 години
Поздравления за израза немския Станишев в пост 3. Те по дебелоочие са си близки. На Тръмп му е друга играта, а брюкселските властници използват всеки случай да плюят по него. Нерви ги. Не Тръмп ни е виновен, а фрау Изперкел и защо се правят на разсеяни???? Дори нейната партия и тя се отказаха от политиката си на отворени врати. Късно е, ЧАДО! Само и само меките немци, раздаващи плюшени мечета на загорелите *** ***, да я изберат отново.Безкрайно безочие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
KPetkov
преди 7 години
Вече не се издържа. Тука Шулци направо ще си тури пухената възглавница и ще самоудуши."... Ted Malloch - a businessman who supported Brexit and who has been named as the preferred choice of President Trump to represent the U.S. in Brussels - displays "outrageous malevolence" to the idea of the EU."http://***.cnbc.com/2017/02/03/europes-politicians-are-up-in-arms-about-trumps-malevolent-likely-pick-for-eu-ambassador.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 7 години
Та и великата Европа се докара до ситуацията на онази виетнамка - наевана и изоставена... И сега третия пол се е строил и скандира на Тръмп, че е много, много льош... хихи... *** раоти, г-жа Петрова! Нали, Смарти - друго си е да си толерантен и политкоректен медал, а не расист като Импето... Зимай пример от другото смарти - Сюлейманчо, и лъскай една точилка - може да е останала от баба ти - да се сражаваш и ти с руснаците на страната на Европейския Халифат... Щото пак иде време разделно... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Сополите на Шмулц (има една излишна буква в името и тя е "л" - за знаещите немски) ми напомнят една случка от времето на виетнамската война, когато в България беше пълно с виетнамски студенти. В махалата беше общежитието на Медицинска академия - тоже пълно с виетнамци, анголци, араби и какви ли не... но и неколко бъргарчета от бедни семейства от провинцията - при комунистите и такива имаха достъп до висше образование .... Та един от бъргарите изплющял една виетнамка неколко пъти и я забременил, а после я наритал. Тя се оплакала на партийния им отговорник - полковник от Виетконг на 28 години, който разпоредил спешна ответна мярка! И нашият *** се прибира една вечер от лекции, а целият виетнамски корпус мрачно строен в шпалир в неговия коридор. И нашият си глътнал езика - край, изпиха му кръвчицата тея закоравели убийци на американски рейднжъри - те само за такива заслуги ги пращаха тука студенти. И докато си чете молитвата, чува, че не го бият, а му скандират: "Ти си льош, ти си льош!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
Стефчо
преди 7 години
Европа като се със свалени *** /на практика без собствена армия/ и друг да беше на мястото на Тръмп пак щеше да е със свалени ***. Тръмпа им казва платете си за да ви защитаваме и забравете за общите приказки от рода на евроатлантически ценности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 7 години
немския станишев :) само дето е работил с една година повече от нашия :) .. изказванията ти са толкова несериозни като на расиста императорЪТ, който е толериран от расиския сайт ***, хахаха :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
KPetkov
преди 7 години
Тоя пък ще се гътне преди още да са го избрали. Няма ли някой по-издръжлив."Това направо ме задушава!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още