IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха на зелена територия

Повечето сектори се радваха на интереса на инвеститорите в очакване на решението на Фед

19:34 | 02.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси затвориха сесията на зелена територия, подкрепени от добри финансови резултати на някои компании и в очаквакване на срещата на Федералния резерв, обобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 прибави повече от 0,6%, като повечето сектори се радваха на интереса на инвеститорите. Представителите на суровинния сектор отчетоха ръст от 2,8%.

Лондонският бенчмарк FTSE 100 се придвижи във възходяща посока с 0,3%. В Германия показателят DAX се увеличи с 1,51%. На борсата във Франция CAC 40 напредна с 0,16%.

Технологичните акции бяха сред най-добре представилите се в сряда. Книжата на производителите на чипове Austria Microsystems и STMicroelectronics поскъпнаха съответно със 7,02% и 4,63%, след като Apple отчете силни финансови резултати.

Базираната в Лондон компания Inmarsat регистрира ръст в цената на акциите си от над 8% след обявените резултати за първото тримесечие на годината, които са подкрепени от търсенето на Wi-Fi по време на полети.

Книжата на Novo Nordisk поскъпнаха с повече от 4%, след като финансовият отчет на  производителя на лекарства надмина очакванията на пазара.

Акциите на Paddy Power Betfair поевтиняха с близо 5,6% заради отчетеното понижение от 6% на печалбата на компания за първото тримесечие.

Във фокуса на пазарите днес е заседанието на Федералния резерв, като очакванията на повечето анализатори е за запазване на лихвите в страната. Инвеститорите обаче внимателно ще следят сигналите на централната банка за инфлацията и развитието на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още