IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският министър за Brexit изрази увереност, че ще има сделка с ЕС

По-късно днес Лондон ще публикува 25 технически документа със съвети за справяне с проблемите, които може да възникнат от Brexit без сделка

12:49 | 23.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският министър за Brexit Доминик Рааб каза, че все още има изгледи за добро споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Той обаче допълни, че е правилно да се възприеме добре обмислен подход, отчитащ рисковете, които ще възникнат, ако двете страни не се споразумеят, предаде Ройтерс.

"На всяка среща постигаме добър напредък по въпросите за раздялата, които остават висящи", каза Рааб пред радио BBC.

По-късно днес Великобритания ще публикува 25 технически документа, които съдържат съвети към хората и компаниите как да се справят с всеки проблем, който може да възникне от евентуално напускане на ЕС без сделка за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел.

По-малко от осем месеца остават до 29 март 2019 г., датата на която Великобритания трябва да напусне ЕС.

Преговорите за Brexit бяха подновени във вторник, но дипломати в Брюксел очакват, че неофициалният краен срок - октомври - за постигане на споразумение няма да бъде спазен.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още