IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана

Според Кремъл не може да има пълен вакуум в съвременния свят

17:00 | 03.04.22 г. 39
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Кремъл заяви, че не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, въпреки че Западът продължава да налага санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна, пише БГНЕС.

„Не може да има пълен вакуум или изолация на Русия, това е технологически невъзможно в съвременния свят“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред руската държавна телевизия.

Светът е „много по-голям от Европа“, каза той и добави: „Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат или не“.

Западните столици удариха Русия с безпрецедентни икономически санкции, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари.

Има също забрани за пътуване и замразяване на активи на редица правителствени фигури, включително президента Владимир Путин.

Говорейки за възможността за среща между Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски, Песков каза, че това е „хипотетично възможно“, но ще изисква писмен документ, съгласуван от двете страни по време на мирните преговори с Киев.

За да се състои срещата, Песков каза, че делегациите трябва да представят "конкретен документ".

„Не набор от идеи, а конкретен писмен документ“, добави той.

По-рано в неделя главният преговарящ на Русия в преговорите за прекратяване на огъня с Украйна каза, че е твърде рано за среща на най-високо ниво за прекратяване на конфликта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

20
rate up comment 4 rate down comment 4
юрист
преди 2 години
''... че живота не черно - бял...'' Напротив- престъпника си е престъпник, човека с чисто съдебно минало не е престъпник. Или твърдиш, че една жена може да е ''малко бременна'' или пък един човек едновременно и да е извършител на престъпление, признат за такъв с влязла в законна сила осъдителна присъда, т.е. престъпник, и да е с чисто съдебно минало- т.е. да няма осъдителна присъда за същото престъпление... Май не схващаш основното- има рязка граница между законно и незаконно поведение и тук не може да има ''сиво''. Или твърдиш, че абсолютно всеки осъден престъпник е невинен, само защото това оправдава манталитета ти на подкрепа на руския нацист путин...Изобщо не ме интересува русия, интересува ме да не изнудва България, България да е енергийно независима от русия, както и русия да прекрати агресивната си война в Украйна. Няма как на черното да се каже бяло- вие, които оправдавате русия, обичайно го правите, но има и хора като мен, които не го правим, каквото и да ни струва това. Поради тази причина се считаме за хора с гръбнак и характер, отделно сме се доказали като такива в житейски и професионален план. Та- какво за 'това,че ''животът не се крепил на членове и алинеи'', след като целият живот на един гражданин и в България, и в русия, се крепи точно на членове и алинеи, а кримиконтингента е този, който умишлено ги нарушава с цел облага..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
Блумбърг: Русия ще спечели 321 млрд. долара от износ на горива през 2022 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 6
Alex Silver
преди 2 години
Някои бълнуват пълно изолиране на Рашата, при положение, че само Китай и Индия са кажи-речи половината човечество. А другите за послушни слуги на Чичо Сом ли ги смятате? Ами пообъркали сте се. Ама животът ще ви отвори наркоманските очички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 6
дядя Вова
преди 2 години
По-добре руснаците да ти спрат газа, отколкото германците да ти го пуснат - стара еврейска мъдрост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 4
georgi_shum
преди 2 години
Няма просто да си замине :) ще свърши или като милошевич или като Кадафи. Неизбежно е вече.Дано е като Кадафи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 5
penman
преди 2 години
Фашизираното джудже като си замине заедно с лакеите си, и няма да има нужда от изолация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
''....и от чиста благотворителност си тука...'' Просто ми харесва да коменирам теми, по които имам професионални знания. В крайна сметка, имам конституционното право на това и го реализирам. Не съм в сайта 24/7, и това може да се види по коментарите ми, но това няма значение за теб, нали- за теб е важно само да внушиш, че съм ''противников тр000ол''...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 3
data
преди 2 години
Абе тия , толкова ли ги е страх да не би света да заживее без тях, че ден през ден ни обясняват , че това било невъзможно ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 7
ing5rov
преди 2 години
"...подкрепа на огромната част от международната общност ..." коя точно общност имаш предвид ..."правилната" , дето няма и милиард или останалата , дето е към шест милиарда ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 7
ing5rov
преди 2 години
ъхъ ... и от чиста благотворителност си тука / и не само / 24/7 ... я у лево ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още