IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана

Според Кремъл не може да има пълен вакуум в съвременния свят

17:00 | 03.04.22 г. 39
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Кремъл заяви, че не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, въпреки че Западът продължава да налага санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна, пише БГНЕС.

„Не може да има пълен вакуум или изолация на Русия, това е технологически невъзможно в съвременния свят“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред руската държавна телевизия.

Светът е „много по-голям от Европа“, каза той и добави: „Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат или не“.

Западните столици удариха Русия с безпрецедентни икономически санкции, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари.

Има също забрани за пътуване и замразяване на активи на редица правителствени фигури, включително президента Владимир Путин.

Говорейки за възможността за среща между Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски, Песков каза, че това е „хипотетично възможно“, но ще изисква писмен документ, съгласуван от двете страни по време на мирните преговори с Киев.

За да се състои срещата, Песков каза, че делегациите трябва да представят "конкретен документ".

„Не набор от идеи, а конкретен писмен документ“, добави той.

По-рано в неделя главният преговарящ на Русия в преговорите за прекратяване на огъня с Украйна каза, че е твърде рано за среща на най-високо ниво за прекратяване на конфликта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 5 rate down comment 3
юрист
преди 2 години
Никакви пари не получавам за това, че публикувам своето правно становище по въпрос на правото, какъвто се явяват извършването на военни престъпления от руската армия, дали руската инвазия се класифицира юридически като ''специална военна операция'' или като пълномащабна агресивна руска война в Украйна и други такива неща...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 2
xapoznai
преди 2 години
Ще е доста скъпо, но е възможно Русия да бъде изолирана... Според мен момента е подходящ да се реши този въпрос веднъж завинаги за да отпадне напрежението от неандерталци с ядрено оръжие в Европа. Същевременно може да се наложат и нови правила още по-ясни и конкретни кой кога има право на военни действия и с какъв интензитет. Или с други думи да се направи нереално да се водят завоевателни войни. Като ако няма подкрепа на огромната част от международната общност директно да влиза в сила пълно ембарго и въоръжаване на държавата на чиято територия се води войната. Крайно време е все пак годината е 2022. Русия, САЩ и който да е друг първо трябва да получи разрешение от орган с мандат от световното население и след това да провежда "операция", но не със 150000 военни,а с примерно 5000.Това са едни доста утопични неща, но ако искаме да се избегне ядреното унищожение - това е пътя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 0
юрист
преди 2 години
1, Всички руски граждани с избирателни права са съучастници на путин, защото не излизат масово в градовете си на протести с цел прекратяване веднага на руската агресивна война в Украйна и незабавно изтегляне на руската армия от украинската държавна територия. Ако от 160 милиона, излязат на улиците 100 милиона да протестират, русия притежава ли такъв брой държавни служители- полицаи, които да вкарат в арестите всички тези лица и русия притежава ли арести, които могат да поберат 100 милиона руски граждани...2. Руските граждани са тези, които подкрепят руската агресивна война в Украйна, те са съгласни с провеждането й и с гордост произнасят ''кримнаш'', ''украйнанаша''. Те са руските избиратели, които на законни руски президентски избори решиха да оставят путин като руски президент. Така, че- ДА, моите коментари са абсолютно критични и негативни за тези руски граждани, а други руски граждани, кооито да протестират срещу руската война в Урайна, просто НЯМА в русия-пробвали са се 30 човека да протестират и толкова- арестували са ги на момента, Тридесет човека от 160 МИЛИОНА...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 6
ing5rov
преди 2 години
"нищо лично , просто бизнес" ... тролевата получава пари за да смърди тука ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Посочи само ЕДНА стока, чийто произход е 100 процента руски- т.е. създадена е само с руски елементи, само с руски технологии и в нея няма вложени нито 1 брой неруски елементи, труд или технологии. НЯМАТЕ, просто руснаците НЯМАТЕ такава стока- за разлика от нас, българите. Русия НЕ внася в България нито дрехи, нито обувки, нито бяла и черна техника, нито аксесоари/ т.е. чанти, раници и т.н.'' Като ви резнем вноса на газа и нефта и просто НЯМА да имате какво да внасяте в България;0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 7
дядя Вова
преди 2 години
Говорителя на Путин рече, плащането в рубли ще се разпространява и над други стоки. Слава Украине! Хероям - сало!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
юрист
преди 2 години
Хайде сега, путин да се пробва да предложи на 3те балтийски държави продажба на руски природен газ за напр. 10 или 5 долара за 1000 куб.м. газ- тези 3 държави пак НЯМА го купят, защото знаят какво е руското изнудваческо жило. Та- не ни трябва ни руския газ, нито руското газово изнудване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
юрист
преди 2 години
''Москва: Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана'' MOЖЕ, защото не заслужавате да сте нито наши бизнес партньори, нито да ви приемаме за редови туристи, нито за уважавани противници. В правенето на бизнес най- големият капитал е ДОВЕРИЕТО, а НЕ ресурсите, но това ще го разбере по трудния начин- ако и след 10 века го разбрете, пак е добре. Дотогава си стойте във вашата руска кочинка и не протягайте агресивните си войнолюбиви пипала нито към съседните ви държави, нито към която и да е друга държава от ЕС и Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
ing5rov
преди 2 години
наглосаксонският свят ше продължи да играе рамбо още малко , па сетне тихом мълком ше почне да сваля некои / неизгодни и нему / санкции ...справка минералните торове внос от Русия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
khao
преди 2 години
ти още си живеят в техния паралелен свят на ссср илюзии.... ще ви приемем отново при белите, веднага щом обесите получовека Хаяаско и сложите нормален човек!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още