IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана

Според Кремъл не може да има пълен вакуум в съвременния свят

17:00 | 03.04.22 г. 39
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Кремъл заяви, че не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, въпреки че Западът продължава да налага санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна, пише БГНЕС.

„Не може да има пълен вакуум или изолация на Русия, това е технологически невъзможно в съвременния свят“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред руската държавна телевизия.

Светът е „много по-голям от Европа“, каза той и добави: „Рано или късно ще трябва да изградим диалог, независимо дали някои отвъд океана го искат или не“.

Западните столици удариха Русия с безпрецедентни икономически санкции, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари.

Има също забрани за пътуване и замразяване на активи на редица правителствени фигури, включително президента Владимир Путин.

Говорейки за възможността за среща между Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски, Песков каза, че това е „хипотетично възможно“, но ще изисква писмен документ, съгласуван от двете страни по време на мирните преговори с Киев.

За да се състои срещата, Песков каза, че делегациите трябва да представят "конкретен документ".

„Не набор от идеи, а конкретен писмен документ“, добави той.

По-рано в неделя главният преговарящ на Русия в преговорите за прекратяване на огъня с Украйна каза, че е твърде рано за среща на най-високо ниво за прекратяване на конфликта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

30
rate up comment 1 rate down comment 0
earth1225
преди 2 години
И аз гледах подобно нещо. Имаше и коментар, че веднъж спрели инсталациите за производство в далечния север - много трудно ще се подкарат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Вчера в Блуумберг излезе информация,че на Индия са предложили цена от 37$ за барел урал, само и само да вземе нещо...И тя май се е навила на едни 15 млн барела,което е едно голямо нищо.Русия изнасяше на ден по 5 млн барела преди тази простотия..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 4 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Не е нужно да е напълно изолирана.То дето се вика трябва малко пара да изпуска клапана.Достатъчно е да е достатъчно изолирана.Другото Путин сам ще си го свърши.Още преди сегашните щуротии рукста икономика имаше съвсем анемичен растеж, а реалните доходи на населението бяха с 8% под нивото им от 2013, годината преди кримската авантюра.А през 2022 се очертава един спад около 8-10% поне..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 0
jojoba70
преди 2 години
Да наистина не е възможно Русия да бъде напълно изолирана, обаче скоро всички ще я заобикалят. А след 5 години, незнам и какво ще продават. Някой ще трябва да започне да работи, ама като избият младежите си в Украйна, незнам как точно това ще стане. Слава на тебе Путин. Пожелавам ти да управляваш до годините на Мугабе е Зимбабве, той управлява до 92 годишна възраст. Незнам само как ще живееш със съвестта си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 8 rate down comment 1
earth1225
преди 2 години
Москва: Не е възможно Русия да бъде напълно изолирана.Правилно, ще останат Китай и Индия, на които да продават въглеводороди за копейки, пардон центове. А също да добавим и стратегически партньори от страна на Куба, Венецуела, Северна Корея, Иран и Сирия. Все мощни икономики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Умишленото убийство на цивилното население по време на война е военно престъпление, наказуемо с доживотен затвор без замяна. А умишленото убийство на цивилно население в Украйна, само защото са с украинско самосъзнание и поставят Украйна над русия и искат да си живеят в своята си държава Украйна, е геноцид и етноцид. Просто е за всеки, който иска да го проумее и който знае каква е разликата между добро и зло, между престъпление и нормална човешка постъпка, между престъпника и нормалния гражданин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 6
дядя Вова
преди 2 години
На фейковото видео имаше нацисткото: 14 88 >> https://ru.wikipedia.org/wiki/14/88
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 2
sirFaith
преди 2 години
още много обикновенни хорица ще умрат зарад старчестката деменция на путин .... незнам каква параноя ги гони КГБ-то, имат си атомни бомби - никой не би ги нападнал, дори и Китай, някой ден като стане глобалния лидер ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 4 rate down comment 7
Alex Silver
преди 2 години
Мдааам, закриха сайта "Правен свят" и някои дойдоха тук да се самоизявяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 5
юрист
преди 2 години
Смешна или не - написаното в коментара ми е вярно и е истина. Има, съществува ясна разграничителна линия между престъпно мислене и правомерно поведение. Да- това е смешно за всеки кримиконтингент, обичайно той се надсмива над това поведение на гражданите, с което те спазват закони и си мисли, че те са ''балъците'', а той е единственият, който е недосегаем и ненаказуем от закона. Такива обичайно свършват на 2 метра под земята- справка- всички мутри в България, които са загинали преди навършването на 40тата си година. Фактите са си факти- няма ''лично мнение'', не може да има знак на равна тежест между извършителите на престъпления и граждани, които никога не са ги извършвали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още