IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Забравете Wall Street, купувайте китайски и руски акции

Санкциите на Запада няма да навредят на руската икономика, посочи популярният американски инвеститор

14:34 | 14.05.14 г. 5
Джим Роджърс: Забравете Wall Street, купувайте китайски и руски акции

Известният американски инвеститор Джим Роджърс "търси възможности за инвестиции" въпреки влошаването на отношенията между Русия и Запада заради ситуацията в Украйна.

В интервю пред Ройтерс Роджърс отбеляза, че азиатските страни "могат да се възползват от грешките в американската външна политика".

"Не мисля, че така наречените целеви санкции на Запада ще имат сериозен отрицателен ефект върху руската икономика. По мое мнение при сегашните обстоятелства е почти невъзможно Русия да бъде принудена чрез санкции да промени политиката си", посочи популярният инвеститор.

"Вземете една карта на света и я погледнете. Много страни все още искат да търгуват с Русия и ще търгуват с нея. Америка бе засегната. Нейните действия доведоха до факта, че Москва започна да развива търговски отношения със страните от Азия. Много азиатски страни ще бъдат щастливи от този обрат", отбеляза Джим Роджърс.

Според инвеститора руският пазар на ценни книжа се търгува с огромна отстъпка, като повечето активи са много евтини.

"Аз избирам това, което ми харесва, и го купувам. Вече закупих листнати на борсата в Москва акции на Аерофлот. По мое мнение все още има много активи, които заслужават внимание", допълни той.

Известният американски инвеститор коментира и ситуацията около втората по големина икономика в света – Китай. Засилването на оптимизма на местния пазар дойде с оглед на заявката за реформи, които да насърчат инвеститорското търсене.

Роджърс заяви, че отново е започнал да търгува с книжа от Поднебесната империя за първи път от 2008 г. Причината е, че властите искат "да отворят икономиката повече, особено в сферата на финансите".

Въпреки това той предупреди за "големия дългов проблем" на страната. Опасенията му идват основно от китайското сенчесто банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
ElBombero
преди 9 години
Джими е страхотен инвеститор, но не трябва да се забравя, че гони собствен дневен ред. Той се набълбука с руски акции (по негови признания) в края на 2012 и сега иска да прехвърли горещия картоф другиму, с минимизиране на загубите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Дръж противника в мъгла - той сам ще се заблуди! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 9
melon
преди 9 години
За Русия трябва да се мисли на 3х100гр водка.Така може и да им се схване логиката:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 13
MZ/X
преди 9 години
Проблемът на Роджерс е, че мисли рационално, но за съжаление путинова Русия не е рационална държава за разлика от Китай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 11
melon
преди 9 години
Разбрахте ли...ето - купил си е акции на Аерофлот - хайде сбъднете му прогнозата! Евтини манипулации, но май все пак си работят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още