IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОИСР препоръча на Гърция по-усилена борба с чуждестранните подкупи

Oстават въпросите доколко Атина може да се справя със сложни икономически и корупционни случаи, посочва организацията

10:44 | 21.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ОИСР препоръча на Гърция по-усилена борба с чуждестранните подкупи

Не само вътрешната корупцията, но и борбата с чуждестранните подкупи трябва да бъде сред основните цели на новото гръцко правителство, което обеща да се бори с корупцията, като част от по-широките си планове за стимулиране на икономическия растеж.

"Гърция положи усилия за справяне с вътрешната корупция в страната, но е необходимо да се даде много по-голям приоритет на борбата с чуждестранните подкупи", заяви Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в доклад, цитиран от WBP Online.

Организацията определя чуждестраннитe подкупи като предлагане или даване на финансови средства, пряко или чрез посредници, от чуждестранни длъжностни лица с цел осигуряване на неправомерно предимство пред конкурентите в бранша. В този смисъл докладът посочва, че гръцкото правителство трябва да се насочи към малкия и среден бизнес с фокус износа, където се осъществяват най-големите злоупотреби.

Гърция и ОИСР подписаха споразумение за сътрудничество на 12 март, според което базираната в Париж международна организация ще предостави техническа помощ на Атина в проектирането и изпълнението на широк спектър от структурни реформи, включително насърчаването на културата на прозрачност и почтеност.

Въпреки това "остават въпросите относно капацитета на Гърция да се справя със сложни икономически и корупционни случаи", допълва докладът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Петър Нейков
преди 9 години
Мерси! Коригирахме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
IQ96
преди 9 години
Оправете си заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още