IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и ЕС подготвят нови санкции срещу енергийния и финансовия сектор на Русия

Мерките може да забранят на още руски правителствени представители и бизнесмени да пътуват и да правят бизнес със Запада

08:46 | 19.06.15 г. 1
САЩ и ЕС подготвят нови санкции срещу енергийния и финансовия сектор на Русия

САЩ и европейските правителства са подготвили нов пакет от наказателни мерки срещу Русия, насочени срещу енергийния и финансовия ѝ сектор. Това е част от тяхната стратегия на подготвени санкции в случай, че проруските сепаратисти завладеят повече територии в Украйна. Така Западът ще има възможност да действа незабавно, отбелязва AP.

Наказателните мерки може да забранят на още повече руски правителствени представители и бизнесмени да пътуват и да правят бизнес със Запада, казаха американски и европейски представители.

Мерките може да се увеличат драстично и да включат и такива за ограничаване на износа на гориво на Русия, да изключат руски банки от международните финансови трансакции и сериозно да ограничат способността на руския бизнес да сключва доходоносни сделки зад граница, пише БТА.

Европейският съюз ще удължи настоящите си санкции срещу Русия идната седмица. Засега няма консенсус между 28-те относно новите мерки. Официални представители от двете страни на Атлантическия океан обаче се надяват да избегнат сценария на нови санкции и изразяват предпазлив оптимизъм относно работата на контактната група за Украйна. Западът се надява, че източните района на Украйна ще бъдат доволни от по-голямата автономия в страната и така насилието ще спре. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
kane
преди 8 години
ако се забрани всякаква връзка на запада с русия и в двете посоки , аз пръв ще отведа децата си да живеят в русия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още