IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур увеличава данъците за богатите, но остава данъчен рай

От 2017 г. страната повишава пределната данъчна ставка за хората с годишен доход над 235 хил. долара от 20% на 22%

10:51 | 24.02.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сингапур ще повиши горната пределна данъчна ставка от 20% на 22%, обяви в понеделник финансовият министър в своята реч за бюджета. Това е първото подобно увеличение на данъците от десетилетия и ще влезе в сила през 2017 г., съобщава Bloomberg.

Новият данък ще важи за хората с годишен облагаем доход над 320 000 сингапурски долара (235 000 щатски долара), като ще има други малки промени за първите 5% по доходи. Според правителството той ще помогне за повече социални харчове и пари за възрастните хора.

Макар и неочаквано, повишението на данъците може би няма да разгневи местните хора прекалено много. Данъците в Сингапур остават сравнително ниски спрямо останалата част на света. Ето какво е съотношението да данъците в Сингапур спрямо тези в други страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР):

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
kane
преди 9 години
"Сингапур увеличава данъците за богатите, но остава данъчен рай От 2017 г. страната повишава пределната данъчна ставка за хората с годишен доход над 235 хил. долара от 20% на 22%"..........................................................................................Данъчната система на РБ прилича на фона на тази статистика на тоалетна - тук всеки може да дойде и да се "изхожда в/у нас евтино", а иначе дълговете ни трябвало да растат ..толко смрад се носи от тези 111 000 км2 че за хора като мен е трудно да съществуват там! Кому ли е удобно в България, да няма българи, а само продажни ***!.. ясно е на кой
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
das
преди 9 години
Инвесторе, а нас защо не сте ни сложили в статията? По-голям данъчен рай за богатите от при нас няма. Не 22%, не 20%, а само 10% е при нас подоходния данък за всички и богати и бедни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още