IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cosco Pacific обяви ръст на печалбата от 30% за 2015 г.

Продажбите обаче отчитат спад от 8,3% до 798,2 млн. долара

11:29 | 29.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Cosco Pacific, операторът на терминал за контейнери към най-голямата китайска корабна компания, отчете ръст на печалбата от 30% за миналата година след приходи от продажба, направена по-рано, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба е нараснала до 382 млн. долара от 293 млн. долара спрямо предишната година, заяви компанията в отчет за фондовата борса в Хонконг в четвъртък. Това е над средната оценка за 300 млн. долара на 12 анализатори, анкетирани от Bloomberg. Продажбите са се понижили с 8,3% до 798,2 млн. долара, което пък е под оценката за 825 млн. долара.

Нетната печалба на Cosco Pacific е била подкрепена от приходи за 79,2 млн. долара от продажбата на дял от 21,8% в China International Marine Containers през 2013 г. Китай преструктурира двете си най-големи мореплавателни групи – China Ocean Shipping Group и China Shipping Group, като част от усилията на правителство да реформира неефективните си държавни компании и да насърчи икономиката, която се разраства с най-бавния си темп от десетилетия.

Миналата година през терминалите на Cosco Pacific са преминали 19,3 млн. контейнери, с 1,1% повече спрямо 2014 г., сочи изявлението. Компанията, която оперира по-голямата част от бизнеса си с терминали за контейнери в Китай, подписа споразумение с PSA International за инвестиция в Сингапур в понеделник.

Акциите на компанията поевтиняха с 1,3% до 8,88 хонк. долара по време на търговията в Хонконг във вторник. Цената на акциите отчитат ръст от 4% през тази година.

Cosco Pacific заяви, че приходите от бизнеса с терминали са се понижили с 5,8% до 487 млн. долара основно заради обезценяването на еврото и юана спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още