IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският премиер обяви пакет от стимули в размер на близо 18 млрд. долара

Правителството ще субсидира образованието, разходите за грижи за деца и корпоративните инвестиции

11:10 | 25.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският премиер Шиндзо Абе нареди на кабинета си да състави нови мерки за икономически стимули в пакет от около 2 трилиона йени (17,80 млрд. долара) до края на годината, съобщи Ройтерс.

Пакетът трябва да се съсредоточи върху субсидирането на образованието, разходите за грижи за деца и върху увеличаването на корпоративните инвестиции за подобряване на производителността.

Очаква се Абе да обяви предсрочни избори по-късно в понеделник, за да се възползва от подобрените рейтинги и дезорганизираните опозиционни партии, а пакетът от стимули може да бъде начин да привлече гласоподавателите по време на предизборната кампания.

В петък стана ясно, че японският премиер обмисля въвеждането на нови данъчни облекчения, насочени към насърчаване на компаниите да увеличат заплатите и да ускорят капиталовите разходи, за да стимулират икономическия растеж.

Други държавни източници заявиха пред Ройтерс в края на миналата седмица, че Абе ще се ангажира да използва част от приходите от планирано увеличение на данъка върху продажбите през 2019 г., за да финансира разходите за образование и грижи за децата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още