IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Time Warner надхвърли очакванията на анализаторите

Финансовият резултат за 4-то тримесечие на 2011 г. се е повишил с 0,5% на годишна база поради увеличаващите се приходи от телевизионна реклама

17:36 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Time Warner Center в Ню Йорк. <em>Снимка: zengei, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Time Warner Center в Ню Йорк. Снимка: zengei, лиценз: CreativeCommons

Time Warner Inc., собственикът на кабелната телевизия HBO, обяви печалба за четвъртото тримесечие на 2011 г., която надхвърли очакванията на анализаторите поради повишаващите се приходи от телевизионна реклама, съобщава Bloomberg.

Компанията предприе и обратно изкупуване на акции в размер на 4 млрд. долара.

За периода нетната печалба на Time Warner се повиши с 0,5% до 773 млн. долара, или 76 цента за акция, от 769 млн., или 68 цента за акция, година по-рано, обяви базираната в Ню Йорк компания.

Time Warner, която чрез подразделението си Warner Bros е продуцент на телевизионния сериал „Теория на големия взрив“, генерира повече от 70% от годишната си оперативна печалба от телевизионни продукции.

Ръководена от Джефри Бюкъс, собственик на CNN и TNT, компания обяви, че приходите от реклами на Warner Bros през четвъртото тримесечие на миналата година са се повишили с 2%.

Time Warner увеличи дивидентите за тримесечието с 11% до 26 цента на акция. През 2012 г. компанията очаква растежът на печалбата й да достигне „ниско двуцифрено число“.

Анализаторите очакват през 2012 г. печалбата на компанията да нарасне с около 9%.

За периода печалбата на Warner Bros от кино продукции се е понижила с 39% до 369,2 млн. долара на годишна база. В края на 2011 г. студиото представи новата лента „Шерлок Холмс: Игра на сенки“.

През четвъртото тримесечие на на 2011 г. приходите на Time Warner са се увеличили с 4,9% до 8,19 млрд. долара. Анализаторите очакваха приходите да нараснат до 8,04 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още