IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възходът на Wall Street секна

Индексите приключиха с понижения в последната за седмицата сесия, белязана от заседанието на лидерите на ЕС

23:20 | 02.03.12 г.
Възходът на Wall Street секна

Индексите на Wall Street приключиха последната за седмицата сесия с понижения.

Dow Jones регистрира спад от 0,02% до 12 978 пункта, S&P 500 се понижи с 0,33% до 1 370 пункта, а Nasdaq отписа 0,43% до 2 976 пункта.

Днешната сесия в Ню Йорк премина под знака на решенията, взети на срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел. Възобновиха се опасенията на инвеститорите за забавяне на икономическия растеж в САЩ заради кризата в Европа.

“Изглежда сякаш хората се успокоиха за ситуацията в Европа. Ако обаче се вгледаме по-внимателно, става ясно, че основните проблеми остават неразрешени”, коментира пред Bloomberg Джон Кери от Pioneer Investments в Бостън.

Днес финансовите министри на еврозоната одобриха само част от средствата по новата спасителна програма за Гърция, предназначени за преструктурирането на дълга на страната и рекапитализацията на гръцките банки.

Междувременно 25 от 27-те държави-членки на ЕС подписаха фискалния пакт. Беше взето и решение да се ускори набирането на средства за постоянния спасителен фонд на еврозонота, не и без силен международен натиск за засилването на “защитната стена” на европейската валутна общност.

Сред най-губещите в днешната сесия се наредиха акциите на енергийните компании заради спада в цената на петрола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още