IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции прекъснаха червената серия

Alcoa отчете изненадващо висока печалба, което оживи търговията в Ню Йорк

23:22 | 11.04.12 г.
Американските акции прекъснаха червената серия

Американските акции прекъснаха червената серия, след като Alcoa отчете изненадващо висока печалба и привлече отново инвеститорите на фондовия пазар.

Dow Jones приключи сесията с ръст от 0,70% до 12 805 пункта, S&P 500 добави 0,74% до 1 369 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,84% до 3 016 пункта.

Акциите на алуминиевия гигант, който първи от компаниите в състава на Dow Jones публикува отчета си за първото тримесечие на годината, поскъпнаха с 6,2%, съобщи Bloomberg.

Компанията отчете печалба от 10 цента на акция при очаквани от анализатори 5 цента за акция. Експерти посочват, че вероятно затегнатият контрол върху разходите е довел до този резултат.

Книжата на 11-те строителни компании в състава на S&P 500 поскъпнаха средно с 4,4%, след като Wells Fargo съобщи, че според резултати от проучване на финансовата институция поръчките в строителството се увеличават.

От 10-те индустрии, представени в индекса на 500-те големи компании, акциите на финансовите институции се представиха най-добре.

Инвеститорите са в очакване на първите отчети на банки – на JPMorgan и Wells Fargo, които ще бъдат публикувани на 13 април. Резултатите на Citigroup за първите три месеца на годината ще излязат на 16 април.

Резултатите обаче може и да са разочароващи за пазарните участници. Резултатите от проучване на Bloomberg сред анализатори сочат, че печалбата на банките може би ще се свие с 11%.

Сред губещите в днешната сесия се наредиха акциите на Apple, след като Вашингтон официално обвини компанията във фиксиране на цените на електронните книги.

Книжата на Nokia поевтиняха с 15%, след като производителят на мобилни телефони намали прогнозата си за печалбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още