IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижените промишлени поръчки в САЩ през април свалиха индексите на Wall Street*

Спадът на поръчките през март пък е бил по-голям, отколкото беше обявено предварително, показват данни на търговското министерство

17:46 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Понижените промишлени поръчки в САЩ през април свалиха индексите на Wall Street*

Със спадове се води търговията на Wall Street заради по-лошите данни за промишлените поръчки в САЩ през април.

По-малко от час след началото на сесията Dow Jones се понижава с 0,11% до 12 109 пункта, S&P 500 отбелязва спад от 0,13% до 1 276 пункта, а Nasdaq регистрира понижение от 0,01% до 2 749 пункта.

Днес търговското министерство на Щатите съобщи, че промишлените поръчки са намалели с 0,6% през април. Икономисти, анкетирани от MarketWatch, очакваха ръст на промишлените поръчки от 0,1%.

Оказа се също така, че спадът на промишлените поръчки през март е бил по-дълбок от очакваното – 2,1%, а не предварително обявените 1,5 на сто.

като се изключат силно волатилните поръчки на транспортно оборудване, спадът на промишлените поръчки през април е 1,1%, като намалението при машините и оборудването е близо 3%, а при компютрите и електронната техника – 0,8%.

Без изменение са били поръчките на дълготрайни стоки, докато поръчките на стоки за краткотрайна употреба са се понижили с повече от процент през април.

Инвеститорите все още са под въздействието и на лошите данни за пазара на труда в САЩ, които американското трудово министерство публикува в петък. Тогава беше отчетено сериозно забавяне в създаването на нови работни места, а безработицата отново се е повишила до 8,2%.

Акциите на Facebook продължиха негативната си серия и в началото на днешната сесия записаха спад от 2,4%, след като през миналата седмица поевтиняха с 13 на сто.

* Актуално към 17.20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още