IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dreamliner 787 отново ще лети в САЩ

United Airlines подновява полетите с новия модел на Boeing, който бе спрян от движение за четири месеца заради проблеми с акумулаторите

21:54 | 20.05.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dreamliner 787 отново ще лети в САЩ

Последният модел на Boeing – Dreamliner 787, е на път отново да полети в САЩ, след като проблеми с акумулаторите оставиха супер самолета на земята за 123 дни, съобщава MarketWatch.

United Airlines ще осъществи първия комерсиален полет в Америка. На самолета ще се качат 250 пътника, сред които главните изпълнителни директори на United и Boeing.

Полетите с Dreamliner 787 бяха спрени по света през януари, след като акумулаторните системи на два самолета, собственост на японски авиокомпании, се запалиха.

Федералната авиационна служба в САЩ вдигна забраната си за полети с модела през април,  при положение че са ремонтирани акумулаторните системи.

Това струва скъпо на United Airlines, която единствена разполага с новия модел, тъй като изтегли от движение шест самолета. През първото тримесечие авиокомпанията осчетоводи разходи, свързани с проблема, на стойост 11 млн. долара, като в момента търси частична компенсация от Boeing.

Компенсации търсят и други авиокомпании, сред които Ethiopian Airlines, All Nippon Airways (ANA) и LOT Polish Airlines. Ethiopian Airlines бяха първата компания, която поднови полетите с Dreamliner 787 през април, докато ANA ще стори това на 1 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Точно така.Проблемите на Dreamliner не са големи нито сложни за отстраняване.Това е най-добрият и най-икономичният самолет към днешна дата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
LuckyYou
преди 10 години
Спомням си като спряха Dreamliner, акциите паднаха. Един анализатор тогава каза - чудесна възможност за купуване на тези акции с голяма отстъпка. 3 месеца по-късно доходността е 32% :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още