IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работната сила в САЩ никога не е била по-възрастна

Родените по време на бейби бума в Америка все още не искат да се пенсионират

08:37 | 08.08.14 г. 13
Работната сила в САЩ никога не е била по-възрастна

Делът на служителите в САЩ на и над 55 години достигаа 22,2% през юли тази година, сочат данни на Бюрото за трудова статистика. Това е най-високият дял от 1948 г., пише BusinessWeek.

Както показва първата графика, делът на по-възрастните хора в работната сила на страната падна под 12% в началото на 90-те години, но през следващите години отбеляза силен ръст, който продължава и в момента.

Увеличението на броя на населението на страната по време на бейби бума е основен фактор за това, разбира се. Пикът в раждаемостта е през 1957 г. Родените тогава навършват 55 години през 2012 г. - първата година, в която делът на по-възрастните работници достигна 21%.

Втората графика е доказателство за силата на демографията. Тя показва как хората, навършили 55 години и повече, са увеличили дела си сред възрастното население на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
0pk
преди 9 години
Наивно. Това *** го обясни на тея с пачките дето цял живот "работят" и се чудят де да ги харчат. Щото робите трябва да бачкат цял живот докато първите са само по далаверите и тях не ги вълнува дали ти ще пенсионираш посмъртно или не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
Глупости са това, грешно възприемане на света. Края му не се виждал, ти какво, края ли искаш да видиш? Ами вземи си едно въже, вържи се на една греда и ето го края. Човек докато е жив, трябва да прави нещо. Легнеш ли в къщи пред телевизора, края е дошъл. Представяш ли си, седиш си в къщи и чакаш да умреш. Нямаш работа, не искаш да изкарваш повече, децата ти са порасли, няма за кого да се грижиш, няма кой да те радва, седиш, жулиш кафенце и чакаш оная с косата. За това не се пенсионират хората там, живее им се, не им се умира. Живота трябва да се живее, заедно с работата. Работата трябва да е част от живота а не нещо, което чакаш да свърши. Всички като че чакат пенсия, а дойде ли пенсията, свършил ти е живота. Това ли искаш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Лъско
преди 9 години
Тази статия нещо е сбъркана. Какви пенсионери броите на 55 години?За военни и полицаи ли става дума?У нас човек се пенсионира на 63 или 65г. беше, и аз самия вече не знам. Не че ме интересува, дали ще е 63 или 65 реално няма значение, защото едва ли ще доживеем до такава възраст при сегашните условия на живот. Работиш без прекъсване с години, а края не се вижда. И то наистина работиш, а не като при комунизма, пак се работеше, но не беше такава експлоатация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още