IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейл Брейнард: Политиката на Фед много зависи от макроикономическите данни

Последиците от забавянето на китайската икономика, както и силният долар тежат на икономиката в САЩ, казва Брейнард

17:50 | 04.11.15 г. 3
<p>
	Лейл Брейнард. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Лейл Брейнард. Снимка: Архив Ройтерс

Политиката на Федералния резерв на САЩ е много зависима от макроикономическите данни, които предстои да бъдат публикувани, заяви Лейл Брейнард, която е един от управителите на американската централна банка, цитирана от агенция Ройтерс.

„Все пак вече имаше известни усложнения в икономическите условия заради силния долар“, каза Брейнард по време на форум във Франкфурт, организиран от Европейската централна банка.

Според нея подобренията на трудовия пазар са изключително последователни, забавянето на икономиката е овладяно, но основната инфлация (която изключва колебливите цени на горивата и хранителните продукти) е под заложената цел. 

Брейнард заяви, че последиците от забавянето на китайската икономика, както и поскъпването на долара, представляват тежест за икономиката в САЩ.

Лейл Брейнард заедно с още един от управителите във Фед – Даниел Таруло – неколкократно предупреждаваше за рисковете от увеличаването на лихвите и така изпадна в противоречие с председателя Фед Джанет Йелън.

Речите на управителите на Фед се следят много внимателно от инвеститорите и анализаторите, защото реториката им може да подскаже какви са нагласите в централната банка. На последното си заседание банкерите очаквано оставиха лихвените проценти непроменени, но сигнализираха, че може да променят паричната си политика на срещата през декември.

По-късно днес председателят на Фед за Ню Йорк също ще има реч, както и управителят Стенли Фишер, а Йелън ще отговаря на въпросите на комисията по финансови услуги в Камарата на представителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Misho ILIEV
преди 8 години
> Тези наистина ли не осъзнават ,че става въпрос за системна криза обяснена 2009год. от г-н Хитов (доктор по икономика и преподавател в УНСС ) - http://***.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza-92906/Напротив, точно американците това най-добре го осъзнават и затова само те реално правят усилия да съживят търсенето. Целият свят зависи от американското потребление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Тези наистина ли не осъзнават ,че става въпрос за системна криза обяснена 2009год. от г-н Хитов (доктор по икономика и преподавател в УНСС ) - http://***.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza-92906/подробно с графики и накрая - http://krizata.blog.bg/history/2011/01/16/prichini-za-globalnata-ikonomicheska-kriza-obnoven-tekst.668684Макроикономическите данни скоро няма да се оправят тоест ще се влошават Нобеловият лауреат за икономика Робърт Шилер обяснява добре за акциите ,че са 65% надценени (коментар 1) - http://***.investor.bg/surovini/365/a/robyrt-shiler-akciite-sa-nadceneni-zalagam-na-petrola-198112/През 2011 г. беше публикувана интересна книга на Richard Heinberg, The End of Growth: Adapting to Our New Economic Reality - http://richardheinberg.com/bookshelf/the-end-of-growth-book - авторът поставя потресаваща диагноза: човечеството е достигнало фундаментална повратна точка в икономическата си история
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още